Nagyszombat megye: A nagyszombati gimnázium diákjai már használják az új többfunkciós sportpályát

Közzétett: 2023. 09 13.

Nagyszombat megye sikeresen folytatja az általa fenntartott középiskolák sportinfrastruktúrájának javítását és fejlesztését. Szeptember 12-én, kedden adták át ünnepélyesen a megyeszékhelyen működő Ján Hollý Gimnázium melletti sportpályát, amelyet Nagyszombat városával együttműködve újítottak fel.

"A nagyszombati Ján Hollý Gimnázium melletti sportkomplexum felújításának az a célja, hogy javítsuk középiskolánk tanulóinak oktatási körülményeit, ugyanakkor lehetőséget kívánunk biztosítani arra is, hogy az érdeklődő közönség szintén használhassa sportolásra ezt a létesítményt. Az eredeti pálya korszerűsítésének köszönhetően többfunkciós sportpálya létesült, és egyidejűleg a futópálya is megújult. Emellett workout teret is létesítettünk, és a közterület felőli bejáratot átalakítottuk" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Hozzáfűzte, hogy a sportközpont felújítását részben a megyei költségvetésből finanszírozták. Csaknem 113 ezer eurót fordítottak erre a beruházásra, és Nagyszombat városa is ugyanekkora összeggel járult hozzá a költségek fedezéséhez.

A sporlétesítmény felújításának részét képezte a futópálya modernizálása is. Az eredeti aszfaltfelületen kisebb méretű többfunkciós műfüves játszóteret hoztak létre, valamint egy több célra használható, szintetikus gumi burkolatú pálya is létesült itt. A sportpálya mellett járda épült, megújult a bejárat, valamint padokat és kültéri edzőalkalmatosságokat is elhelyeztek.

"A sportpálya műszaki állapota már régóta nem volt megfelelő. Örülök, hogy a megye és a város is segített bennünket az átfogó rekonstrukció megvalósításában. Hiszem, hogy ez a modern sportpálya nemcsak iskolánk diákjait, hanem a sportolás iránt érdeklődő közönséget is jól fogja szolgálni" – tette hozzá Marianna Katreniaková, a nagyszombati Ján Hollý Gimnázium igazgatónője.

2022-ben Nagyszombat megye befejezte a megyeszékhelyen működő Ján Botto utcai Egyesített Iskola melletti multifunkciós létesítmény felújításának második szakaszát. A megye egy Jégkorongakadémia felépítését is tervezi Nagyszombatban, amely a fiatal tehetségeket nevelő csúcsszintű sportlétesítmény lesz.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW