Nagyszombat megye: A pöstyéni repülőtér már harmadszor ad otthont a repülőfesztiválnak

Közzétett: 2023. 05 16.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a Szlovák Repülési Hivatallal együttműködve harmadszor rendezi meg a Pöstyéni Repülőfesztivált. Az esemény 2023. május 20., szombat és 2023. május 21., vasárnap között valósul meg a pöstyéni repülőtéren, amelynek a megye a fő részvényese.

"A pöstyéni repülőtéren a Tel Aviv – Pöstyén – Tel Aviv közvetlen járat elindulásának köszönhetően múlt héten landolt először repülőgép, az utolsó előtti májusi hétvégén pedig ez a terület a harmadik alkalommal sorra kerülő, sikeres Pöstyéni Repülőfesztiválnak köszönhetően telik meg élettel. A látogatókat kétnapos felejthetetlen program várja, amelynek kicsúcsosodását egy különleges éjszakai repülőshow jelenti majd. Ennek szlovákiai premierje egy évvel ezelőtt volt éppen ezen a helyszínen. A gyerekekkel érkező családokról sem feledkezünk meg. Ezeket a családokat egy változatos programot kínáló, külön erre a célra kijelölt területen várjuk. Meggyőződésem, hogy ez a rendezvény egy újabb lehetőség arra, hogy népszerűsítsük a repülőteret, valamint fejlesszük a régió idegenforgalmát" – mondta Jozef Viskupič nagyszombati megyeelnök.

A fő program 2023. május 20-án, szombaton 15 órakor kezdődik a nyitóünnepséggel és a hivatalos résszel. A repülőfesztiválon hagyományosan részt vesznek a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői Légierejének repülőgépei. Jelen lesz a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának százada, a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői pedig bemutatják a szárazföldi egységek technikai eszközeit is. Szintén bemutatkoznak a Csehországból, Magyarországról, Lengyelországból, Nagy-Britanniából és más országokból érkező profi pilóták. Az esti program fénypontja egy éjszakai repülőshow lesz drónokkal, lézerekkel és pirotechnikai eszközökkel.

Újdonságnak számít a Gyermek Repülőfesztivál, amely különböző szórakoztató és oktató attrakciókat kínál a gyermekkel érkező családoknak, és szintén a rendezvény helyszínéül szolgáló tágas területen található majd. A gyerekeket ezen attrakciók mellett változatos kulturális program szórakoztatja majd, amelynek részeként általuk ismert zenészek lépnek fel. Az eseményen bemutatkoznak a megyei fenntartású szervezetek, akárcsak a Nagyszombat megyei Idegenforgalmi Szervezet is. A megye támogatásának köszönhetően a repülőtéren és a gyermekzónában minden program ingyenes lesz.

Nagyszombat megye Facebook-profilján a Pöstyéni Repülőfesztiválra két-két jegyet lehet nyerni. A versenybe ezen a profilon keresztül lehet bekapcsolódni.

Részletes információk a www.festivalletectva.sk honlapon találhatók, továbbá meghallgathatók a Pöstyéni Repülőfesztivál igazgatójával, Hubert Štoksával készült podcastban Google Podcasts, Apple Podcasts vagy Spotify segítségével.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW