Nagyszombat megye: A pöstyéni repülőtéren kezdődik a nyári charterszezon. Több járat indul, és ismét lesz rendszeres összeköttetés Izraellel.

Közzétett: 2024. 05 09.

A pöstyéni repülőtér, amelynek a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a többségi tulajdonosa, készen áll a nyári charterszezonra. Nyáron az egyiptomi Hurghadába és a törökországi Antalyába indulnak járatok, miközben a korábbi szezonokhoz képest mindkét nyaralóhelyre nő a járatok száma. Május folyamán a rendszeres légi összeköttetés is helyreáll Tel-Aviv és Pöstyén között a beutazó turizmus támogatására.

"A repülőtér vezetésének hosszú távú munkája és a helyreállítási folyamat meghozza az eredményt. A pöstyéni repülőtér 2023-as árbevétele 1,9 millió euró, ami 65 százalékkal több, mint 2022-ben. Mindez a ciprusi Larnacába, az egyiptomi Hurghadába és a törökországi Antalyába induló charterjáratok tucatjainak köszönhető. Szintén nagy sikernek tartom a Tel-Aviv és Pöstyén közötti rendszeres járat elindítását, amelyben a Nagyszombat Megyei Idegenforgalmi Szervezettel intenzíven részt vettünk. Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy külföldről turistákat hozzunk ide, és ezzel erősítsük a régió turizmusát, hiszen a pöstyéni fürdők nagyon vonzóak az izraeli turisták számára" mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A pöstyéni repülőtéren a 2023-as évben több mint 27 ezer utas fordult meg, ami az eddigi legmagasabb szám a repülőtér történetében. Bohumil Klečák, a repülőtér ügyvezető igazgatója elmondta, hogy "szeretnénk legalább megtartani a tavalyi számokat, amihez az utazási irodákkal való jó kapcsolat is hozzájárul. Újdonság a hurghadai charterjáratok egész évben történő bővítése, és ezzel párhuzamosan az antalyai járatok számának növelése. Az új terv szerint heti négy-öt járat indul Pöstyénből a török ​​repülőtérre."

Az egyiptomi Hurghadába az első járat május 13-án, hétfőn indul, Antalyába pedig május 17-én indulnak az első nyaralók. A Tel-Aviv és Pöstyén közötti menetrend szerinti járatok az előzetes tervek alapján május 22-én, szerdán indulnak.

A pöstyéni repülőtéren számos beruházást terveznek az infrastruktúra fejlesztése érdekében. A repülőtér területén a hangárok építésére vonatkozó építési engedélyt a Cirrus cég szerezte meg. Függőben vannak a hangárok építésére vonatkozó egyéb szerződések olyan befektetők esetében, akik jelenleg telket bérelnek és javítási tevékenységet végeznek a repülőtér területén. A Pöstyénbe látogatók kényelmét egy közel 200 férőhelyes integrált parkoló is növeli majd, amelyet a megye a következő év folyamán tervez megépíteni.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW