Nagyszombat megye: Az új, megyei fenntartású nagyszombati egészségügyi központban már kardiológiai szakrendelő is működik

Közzétett: 2023. 02 16.

Nagyszombat megye bővítette a Študentská utca 16-os szám alatt található egészségügyi központjának szolgáltatásait. A felnőtt orvosi rendelő után egy kardiológiai rendelő is működik már. A modern eszközökkel felszerelt rendelőben való kivizsgálásra telefonon lehet jelentkezni.

"A megye egy ideje már ismét egészségügyi gondoskodást nyújt, és modern egészségügyi központot nyitottunk Nagyszombatban. A felnőtt orvosi rendelő után egy kardiológiai rendelőt is megnyitottunk. Ezen a szakterületen Nagyszombat megye hiányt szenved szakemberekből, ezért úgy döntöttünk, hogy segítünk a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek. Akiknek kivizsgálásra van szükségük, a rendelési idő alatt telefonon kérhetnek időpontot" – mondta Jozef Viskupič nagyszombati megyeelnök.

Lucia Šmidovičová, a Nagyszombat Megyei Hivatal Egészségügyi Szakosztályának igazgatónője szerint "a megye az átmenetileg hiányt szenvedő szakterületeken az egészségügyi ellátás bővítését tervezi. Ilyen a diabetológia vagy a neurológia. A kerület többi részén is szeretnénk létrehozni hasonló központokat, összhangban Nagyszombat megye egészségfejlesztési koncepciójával, amely 2030-ig szól, és a megfelelő számú ambuláns intézmény fenntartását javasolja."

Az új kardiológiai rendelő hétfőn és kedden 15 és 19 óra, szerdán 8 óra 30 perc és 18 óra 30 perc, szombaton pedig 8 és 15 óra között fogadja a pácienseket. Időpontot a rendelési idő alatt lehet kérni a +421 945 464 720-as telefonszámon. A gyógyszereket a https://www.e-vuc.sk honlapon keresztül is lehet kérni. A szolgáltatást az egészségbiztosítási kártyával lehet fedezni.

Az egészségügyi központot az Egészséges megye kerületi társaság működteti. A felnőtt orvosi rendelőbe továbbra is várják az új páciensek jelentkezését. Bővebb információk a www.zdravazupa.sk honlapon találhatók.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW