Nagyszombat megye Dunaszerdahelyen egy teljesen új tornatermet épített

Közzétett: 2023. 04 14.

2023. április 13-án, csütörtökön a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat fenntartóként ünnepélyes keretek között átadta a dunaszerdahelyi Ladislav Dúbrava Gimnázium új tornatermét. Az iskola területén kialakított modern tornaterem Dunaszerdahely és a környező falvak diákjait, valamint lakosait szolgálja majd. A megye a projekthez több mint félmillió euró anyagi hozzájárulást kapott a Sporttámogatási Alaptól.

"Sikeresen megvalósítottunk egy újabb projektet a tornatermek építésére és korszerűsítésére vonatkozó többéves tervünkből a hét járás 13 megyei középiskolájában. A dunaszerdahelyi Ladislav Dúbrava Gimnázium modern tornatermét közvetlenül az iskola épületével kötöttük össze, amely nagyon praktikus megoldás a diákok és a tanárok számára. Az új pályán kívül öltözők, gimnasztikaterem, edzőterem és szociális helyiségek is helyet kaptak. A tornaterem épülete és a teljes terület akadálymentesített, ami lehetőséget teremt a mozgássérülteknek a sportolásra. Bízom abban, hogy az új és modern tornaterem jó szolgálatot tesz majd a diákoknak és a nyilvánosságnak" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Hozzátette, hogy Dunaszerdahelyen ez már a harmadik olyan sportlétesítmény, amelyet a megye az előző két évben épített vagy korszerűsített.

A tornaterem épülete két részből áll, mégpedig a tornaterem pályájából és a szociális részből. A földszinten található a pálya, a zuhanyzós öltözők,  a fiúk és a lányok számára kialakított szociális helyiségek, valamint egy sporteszközökkel felszerelt terem. A legfelső szinten van a technikai terem, a légtechnika és a gimnasztikaterem. A projekt részeként a területet és az épület bejáratát is átalakították a mozgássérültek számára.

"Iskolánknak nagyon hiányzott egy tornaterem, ezért is köszönöm Nagyszombat megyének, hogy anyagilag támogatta egy korszerű és színvonalas tornaterem megépítését. Meggyőződésem, hogy az új létesítmény hozzájárul az oktatás színvonalának emeléséhez és az új sporttehetségek képzési feltételeinek javításához" – mondta a dunaszerdahelyi Ladislav Dúbrava Gimnázium igazgatónője, Monika Sihelská.

A megye összesen 950 ezer eurót fordított az új tornaterem építésére. A projekthez a Sporttámogatási Alaptól is kapott támogatást, több mint félmillió euró értékben.

Nagyszombat megye több mint 7 millió eurót különített el 13 megyei középiskola tornatermének és szabadtéri sportpályáinak építésére és korszerűsítésére. Dunaszerdahelyen megújult a Szabó Gyula utcai Közös Igazgatású Szakközépiskola sportpályája, valamint a Vámbéry Ármin Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium sportpályája. A megye a Szent István téri Magyar Tanítási Nyelvű Közös Igazgatású Középiskola uszodájának felújítását is finanszírozta. Dunaszerdahelyen a megye 200 ezer eurós anyagi támogatásával korszerűsítik és befedik a városi jégpályát.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW