Nagyszombat megye: Együttérzés és mások segítése. Az adventi időszak fő céljai a megyében.

Közzétett: 2023. 12 11.

A karácsonyt megelőző időszakban Nagyszombat megye idén is több jótékonysági eseményt szervezett a nagyközönségnek. A megye egyik célja, hogy kellemesebbé tegye az ünnepeket a megyei szociális intézményekben élő idős embereknek, és a nehéz élethelyzetben lévő családoknak.

"A karácsony az az időszak, amikor méginkább kötelességünk segíteni azokon, akiknek szükségük van a támogatásunkra. A megyei DAR Alapítvánnyal közösen ismét jótékonysági akciókat szervezünk, amelyekkel bevonjuk az embereket az öröm és a jóság terjesztésébe. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a megyei hivatal dolgozóinak, akik rendszeresen hozzájárulnak a rászorulók életének segítéséhez" – mondta Veronika Buc, Nagyszombat megye alelnöke.

2023. december 11-én, hétfőn 9:00 és 12:00 óra között kerül sor a megyei hivatal nagyszombati székháza mögötti parkolójában a karácsonyi vásárra, a Starohájska 10-es szám alatt. Az érdeklődők különböző termékeket vásárolhatnak itt a középiskolák diákjaitól vagy a megyei fenntartású szociális intézmények lakóitól.

A megyei képviselő-testület idei utolsó ülésének napján, december 13-án, szerdán a megyei hivatalban újra megtartják az immáron hagyományos jótékonysági rendezvényt. Ebből az alkalomból a megyei képviselők vásárolhatnak a 21 megyei szociális intézmény lakói által készített tárgyakból. Az összegyűlt pénzt a DAR Alapítványnak juttatják el.

"A szociális ellátást biztosító megyei intézmények lakóinak itt eladásra kerülő termékei révén megmutathatják kézügyességüket. Ezek értékesítésével az alapítvány újabb adományhoz jut, amelyből a nehéz élethelyzetbe került embereknek nyújt segítséget, támogatást. Minden adomány értékes, legyen az kicsi vagy nagy" – szögezte le Blažena Flamíková, a Nagyszombat Megyei Hivatal szociális szakosztályának igazgatónője. Mint mondta, a megye szervezi az Ajándék csak neked című karitatív rendezvényt is. Ennek keretében a hivatal dolgozói ajándékkal lepik meg a megyei fenntartású szociális intézményekben élő időseket és a szociális szempontból hátrányosabb helyzetű családokat.

December 14-én, csütörtökön a DAR Alapítvány nyilvános karácsonyi jótékonysági börzéjére kerül sor a nagyszombati Ján Palárik Színház udvarán 11 és 19 óra között. A börze alkalmat kínál arra, hogy az adakozók pénzadomány ellenében a megyei dolgozók által adományozott különféle dísztárgyakat, játékokat, könyveket, ruhákat vegyenek. A jótékonysági börze bevételét is a nehéz élethelyzetbe került emberek támogatására fordítják.

Emellett a DAR Alapítvány december folyamán élelmiszerek és drogériai termékek gyűjtését szervezi meg. Ivana Ondrušková szervező elmondta, hogy "a megyei hivatal munkatársainak köszönhetően tartós élelmiszereket fogunk gyűjteni, mint tészta, hüvelyesek, liszt, konzerv, gabonafélék, olaj, tea, kávé, cukor, babaételek és drogériai termékek, mégpedig azoknak a rászorulóknak, akik a DAR Alapítványhoz fordulnak segítségért. Az összegyűjtött termékek segítenek majd nekik abban, hogy átvészeljék a téli időszakot. Ezzel szép pillanatokat is szerzünk a rászorulóknak, időseknek, a szociális szempontból hátrányos helyzetűeknek vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő családoknak."

A megye Nagyszombat városával együttműködve december 11. és 17. között saját standdal lesz jelen a karácsonyi vásárban. Ebben a sátorban mutatják be a megyei szociális intézmények lakóinak és  a megye által fenntartott középiskolák diákjainak munkáit, termékeit.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW