Nagyszombat megye felújította a szenicei Kereskedelmi Akadémia sportpályáját 

Közzétett: 2023. 06 30.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat folytatja a megyei fenntartású középiskolák sportinfrastruktúrájának fejlesztését. A megye legutóbb a szenicei Kereskedelmi Akadémia sportpályáját újította fel, amelyet ünnepélyesen 2023. június 29-én, csütörtökön adtak át. A megyei önkormányzat a költségvetéséből több mint 480 ezer eurót fordított a sportpálya korszerűsítésére.

"Javítjuk a sportolás és az egészséges életmód feltételeit középiskoláink diákjai, valamint a megye lakosai számára. A közelmúltban korszerűsítettük a szenicei Kereskedelmi Akadémia sportkomplexumát, ahol egy teljes értékű, multifunkciós sportpályát és egy tornagépekkel felszerelt kültéri fitnessparkot alakítottunk ki. Ezzel a Szlovákiában egyedülálló 7 millió eurós összértékű többéves tervből, amely a középiskoláink tornatermeinek és sportpályáinak építésére és korszerűsítésére irányul, sikeresen megvalósítottunk egy újabb projektet. Bízom abban, hogy a felújított sportpálya jól szolgálja majd az erdőháti diákokat és a nyilvánosságot" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Hozzátette, hogy a felújított pályák mellé kerítést tettek, és a terüetet LED-lámpákkal világították meg.

A szenicei Kereskedelmi Akadémia területén a sportpálya rekonstrukciója keretében felújították az atlétikai, a multifunkciós, a kézilabda-, a kosárlabda- és a távolugró pályát, valamint kialakítottak egy kültéri edzőteret is. A multifunkciós pálya felülete műfüves, a másik két pálya pedig szintetikus gumi burkolatot kapott.

"A sportpálya a múlt század nyolcvanas éveiben esett át utoljára felújításon, műszaki állapota az elmúlt időszakban már nem volt megfelelő. Nagyon örülök, hogy Nagyszombat megye itt, az Erdőháton is fokozatosan felújítja a sportpályákat, amelyekre ez nagyon ráfér. Nagyon várom, hogy diákjaink újra sportolhassanak, és használhassák ezt a modern és színvonalas sportpályát" – mondta Jana Pekarová, a szenicei Kereskedelmi Akadémia igazgatónője, hozzátéve, hogy a sportpályát a szenicei Ladislav Novomeský Gimnázium is használja majd a tornaórákon.

Emellett a megye egy új tornaterem építését tervezi a szenicei Vállalkozási Szakközépiskolában, ahol kiírták a közbeszerzési pályázatot, hogy kiválasszák a kivitelezőt. A beruházás várható értéke 2,2 millió euró. A megye ugyanakkor 1,1 millió eurós hozzájárulást kért a Sporttámogatási Alaptól, az építkezést pedig 1,1 millió euró értékben saját költségvetéséből kívánja finanszírozni.

A szenicei Vállalkozási Szakközépiskola tornatermének építése annak a 7 millió eurós beruházási csomagnak a része, amelyet Nagyszombat megye hét járásában 13 megyei középiskola sportinfrastruktúrájának fejlesztésére hagytak jóvá.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW