Nagyszombat megye nyílt napja már negyedik alkalommal valósul meg

Közzétett: 2023. 05 29.

Nagyszombat megye 2023. június 3-án, szombaton 9 óra 15 perctől nyílt napot tart a megyei hivatal Starohájska utca 10-es szám alatt található épületében. A negyedik alkalommal megvalósuló megyei rendezvény gyermek és felnőtt látogatói egyaránt változatos programra számíthatnak. A megye idén a kerület egyes régióinak bemutatására, továbbá a megyei hivatal szakosztályai és a megyei fenntartású intézmények prezentációjára helyezi a hangsúlyt. Emellett lesz gasztrozóna, habshow, több színházi előadás, és az egyes régiók hagyományos viseleteit is meg lehet majd tekinteni.

"Már negyedszer tárjuk ki a megyei hivatal kapuit azok előtt, akiket érdekelnek a kerület aktivitásai. Június 3-án, szombaton a látogatók számára közelebb hozzuk az egyes régiókat, a megyei hivatal szakosztályait és a megyei fenntartású intézményeket. A gyermek és felnőtt látogatókat egyaránt változatos programmal várjuk. Lesz gasztro- és wellnesszóna, bábszínház, alkotóműhely, valamint hagyományos viseletek bemutatója. Jelenleg az előkészületek végén tartunk, és remélem, hogy az Együtt alakítjuk a megyét mottónk jegyében ismét egy nagyszabású rendezvényt sikerül megvalósítani" – mondta Jozef Viskupič nagyszombati megyeelnök, aki saját irodájában is szívesen látja az érdeklődőket.

A rendezvény során a látogatók képzeletbeli Nagyszombat megyei élményutazáson vehetnek részt. Egy nap alatt felkereshetik a szomolányi kastélyt, a jókai vízimalmot, a Driny-barlangot, a pöstényi repülőteret és a szabad királyi várost, Szakolcát. A gyerekeket Ceruzko és farbička fellépése, bábelőadás, a Nagyszombati Gyermekkórus fellépése és habshow is várja.

A megye a programot kiegészítette a megyei hivatal szakosztályai, a megyék csoportosulása, az SK 8, valamint a Nagyszombat Megyei Idegenforgalmi Szervezet tevékenységének bemutatásával.

A nyílt napon jelen lesznek a nagyszombati Egészségügyi Középiskola diákjai, a pöstyéni Ľudovít Winter Vendéglátóipari Szakközépiskola diákjai pedig finomságokkal készülnek. Lesz tombola is, amelyen a szerencsésekre értékes nyeremények várnak.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk és a teljes program Nagyszombat megye honlapján és közösségi oldalakon található profiljain érhető el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW