Nagyszombat megye találkozókat tart a járások városaiban. Ezeken a lakosokat tájékoztatják az aktuális támogatási lehetőségekről.

Közzétett: 2024. 01 18.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat az Infoponttal együttműködve 2024 januárjában találkozósorozatot tart, hogy az érdeklődőket tájékoztassa a támogatásokról, amelyek az aktuális felhívásokban már megjelentek. Ezek olyan programok, amelyek a megyében működő szervezetek és önkormányzatok tevékenységét támogatják. Összesen 8 találkozóra kerül sor, amelyek közül az első 2024. január 8-án, hétfőn lesz.

A találkozók célja, hogy a támogatások iránt érdeklődők tájékozódjanak arról, hogyan pályázhatnak pénzügyi hozzájárulásra. Bemutatják, hogyan kell regisztrálni a projekteket, valamint elhangzanak azokról a területekről szóló információk is, amelyre összpontosítani kell a projektekben.

A költségvetésből 450 ezer eurót különítettek el a Nagyszombat megye területén működő szervezetek tevékenységének támogatása elnevezésű projekt céljából. A támogatást olyan jogi és természetes személyek, vállalkozók kérelmezhetik, akiknek a megyében van a székhelyük vagy az állandó lakhelyük, továbbá olyanok, akik Nagyszombat megye területén tevékenykednek. A pályázók olyan projektekre nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek célja művészeti és kulturális tevékenységek támogatása, a fogyatékkal élők integrációja, az idősek életminőségének szociális ellátáson keresztül történő javítása, a megbetegedések csökkentése, a betegségmegelőzés erősítése, a sportinfrastruktúra fejlesztése vagy a környezetvédelem. A támogatás minimális összege 500 euró, és egy kérelmet lehet benyújtani.

A 150 ezer euró összegű támogatás a Nagyszombat megye területén található önkormányzatok tevékenységeinek támogatására irányul. A cél a települések ötleteinek támogatása, valamint részvétel azok támogatásában, előkészítésében és megvalósításában. A kulturális, a szociális és az egészségügyi tevékenység fejlesztésével kapcsolatos, továbbá a sportrendezvények előkészítését szolgáló projektekkel lehet pályázni. A támogatás minimális összege 500 euró, és a pályázó csak egy kérelmet nyújthat be.

A társfinanszírozás a pályázóknál mindkét felhívás esetében 5%.

Az InfoPontok olyan kapcsolattartó pontok, amelyek segítségével az adott járásból a nonprofit és közösségi szektorban működő egyéb civil és nonprofit szervezetek tájékozódhatnak a szervezetalapítási lehetőségekről, projektírásról vagy arról, hogyan kell kérvényezni támogatást. Ezek a kapcsolattartó pontok Nagyszombat megye minden járásában megtalálhatók. További részletekről a https://infobodky.tvorimekraj.sk/infobodky/ linken lehet tájékozódni.

A támogatások iránt érdeklődőkkel való találkozósorozat projektje a megye és a Kiraton első évének győztes csapata, a (Po)tvorkyne együttműködésének folytatása. Ez a csapat egy olyan ötlettel nyert, amelynek az a célja, hogy a megye lakosai részt vegyenek a közügyekben.

A találkozók ütemterve:

1, Szered - KC Priestor, 2024. január 8. (hétfő), 16.00

2, Szenica - DAV, 2024. január 9. (kedd), 15.30

3, Szakolca - Gorkij u. 27, 2024. január 10. (szerda), 15.00

4, Pöstyén - Ľ. Winter Vendéglátóipari Szakközépiskola, 2024. január 11. (csütörtök), 15.30

5, Galgóc – Vinohradská 1358/5, 2024. január 12. (péntek), 15.30

6, Galánta - Városi Hivatal, 2024. január 15. (hétfő), 15.30

7, Dunaszerdahely - Szent István téri Közös Igazgatású Iskola, 2024. január 16. (kedd), 15.30

8, Nagyszombat - Nagyszombat Megyei Hivatal, 2024. január 17. (szerda), 15.30

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW