Nagyszombat megye újabb sportpályát korszerűsített, ezúttal a galgóci gimnázium mellett lévőt

Közzétett: 2023. 09 20.

Nagyszombat megye újabb sportpályát korszerűsített, ezúttal a galgóci gimnázium mellett lévőt

Nagyszombat megye tovább folytatja azon komoly, többéves tervét, hogy a középiskoláiban tornatermet és sportpályát építsen, illetve korszerűsítsen a kerület mind a hét járásában. Legutóbb a galgóci Ivan Kupec Gimnázium külső sportpályáját modernizálta, amelynek ünnepélyes átadására szeptember 13-án, szerdán került sor többek között Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke és Patrik Voltmann megyei alelnök részvételével.

"Örülök annak, hogy egy újabb projektet sikerült megvalósítanunk a megyei sportinfrastruktúra fejlesztésének keretében. A galgóci gimnáziumban található eredeti sportpálya nem megfelelő műszaki állapota miatt már nem kínált lehetőséget teljes értékű sporttevékenységre. A régi beton és aszfalt, amelyet eltávolítottak, majd feldolgoztak, a sportpálya új alaprétegeként került felhasználásra. Hiszem, hogy a korszerűsített sportpályák jó szolgálatot tesznek a diákoknak és a nagyközönségnek" – mondta Patrik Voltmann, Nagyszombat megye alelnöke, aki megyei szinten a sporttal is foglalkozik.

Az építési munkálatok során két műborítású, tartós és környezetbarát multifunkciós sportpálya létesült. Felújították az atlétikai pályát és a távolugró szektort is. Elkészült egy kültéri fitnesspark is, amelybe nyolc sporteszköz került. A környéket revitalizálták, a teljes területet újonnan világítással látták el, és egy 52 néző befogadására alkalmas, hordozható, háromsoros acéltribünnel bővítették.

A sportpálya felújítását a ferences renddel történő földrendezés előzte meg, a megye pedig saját költségvetéséből 665 ezer eurót fordított a korszerűsítésre. Az építési munkák, amelyeket a TRANSTAV TT Kft. végzett, idén januárban kezdődtek, és hét hónapig tartottak.

Nagyszombat megye több mint 7 millió eurót különített el 13 megyei középiskola tornatermeinek és szabadtéri sportpályáinak építésére és korszerűsítésére. 2023-ban például befejeződött az új tornaterem építése a dunaszerdahelyi Ladislav Dúbrava Gimnáziumban, modernizálták a szenicei Kereskedelmi Akadémia sportkomplexumát, befejeződött a pöstyéni Elektrotechnikai Középiskola sportpályája rekonstrukciójának második üteme, valamint felújították a nagyszombati Ján Hollý Gimnázium sportpályáját.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW