Nagyszombat megye várja a látogatókat múzeumaiba és galériáiba

Közzétett: 2023. 05 11.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat által fenntartott múzeumok és galériák idén is bekapcsolódnak a 19. alkalommal megrendezett Múzeumok és Galériák Éjszakája 2023 elnevezésű rendezvénybe. A látogatókat tárlatvezetések, workshopok, alkotóműhelyek és érdekes beszélgetések várják.

"A következő hétvégén, 2023. május 13-án és 14-én változatos programmal várják a látogatókat a megyei múzeumok és galériák. A legkisebbeknek alkotóműhelyekkel vagy workshopokkal készülnek. Az idősebbeket érdekes tárlatvezetések, beszélgetések és esti koncertek várják. Bízom abban, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot, és minél több érdeklődő vesz részt a rendezvényen" – mondta Peter Kadlic, a Nagyszombat Megyei Hivatal Kulturális és Sport Szakosztályának igazgatója.

2023. május 13-án, szombaton 13:00 órától a szenicei Ján Mudroch Erdőháti Galéria egyéni tárlatvezetésekkel készül az aktuális kiállítások kapcsán. Délelőtt a helyi Művészeti Alapiskola diákjai adnak koncertet, 17 óra 30 perctől pedig rajzworkshop és virtuális játékok várják az érdeklődőket.

A Könyvtörténeti Múzeumban, amely a nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumhoz tartozik, a program egy tárlatvezetéssel kezdődik, amelynek középpontjában a Szlovákok, írjatok szlovákul! elnevezésű kiállítás lesz. A Nyugat-szlovákiai Múzeum épületében állatok megismerése zajlik majd, a gyerekeket pedig alkotósarok várja. Este megkeresztelik Milan Ševčík A tizenhatodik század szóban és képekkel című könyvét. Ezután a közönség esti hegedűkoncertnek örülhet Jana Andevská és Beáta Tomčányiová főszereplésével. A Szűz Mária Mennybemenetele-templom egész nap látogatható lesz.

A Galántai Honismereti Múzeum a rendezvénysorozat alkalmából lehetővé teszi az állandó tárlatok egyéni megtekintését. Este a legendás fém építőjátékról, a MERKURról lesz egy kiállítás, emellett pedig egy előadás a 16-17. század főúri udvarainak életéről, majd az estét a galántai Kodály Zoltán Daloskör koncertje zárja.

A Múzeumok és Galériák Éjszakájának teljes programja a Nagyszombat megye által fenntartott kulturális intézményekben a www.trnavskazupa.sk honlapon érhető el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW