Nagyszombat megye: A SeniorPas és a bérlet már csak digitális formában érhető el

Közzétett: 2024. 07 01.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat olyan újdonságot vezet be a regionális autóbusz-közlekedésben, amellyel a környezetet védi, és időt spórol az utasoknak.

Azok az utasok, akik rendelkeznek bérlettel vagy a Nagyszombat megyei SeniorPas-szal, 2024. július 1-től, hétfőtől már csak elektronikus menetjeggyel utazhatnak, amely a csipkártyán is rögzítve van.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a bérlettel vagy SeniorPas-szal rendelkezők felszállás után közlik az autóbuszsofőrrel az úticéljukat, majd a kártyát a szokásoknak megfelelően a leolvasóhoz helyezik. Ez a berendezés mostantól azonban nem nyomtat papíralapú jegyet, hanem digitálisan rögzíti az utazást. Amennyiben jön a jegyellenőr, az utas felmutatja a csipkártyáját, amelyet az ellenőr leolvasójához érint.

A megye ezt az újítást mindhárom vele szerződésben álló utasszállító vállalatnál (Arriva Nagyszombat, Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat, SKAND Szakolca) bevezeti. A digitalizáció oka a környezet védelme, valamint az utasok felszállásának gyorsítása, ami végeredményben a Nagyszombat megyei regionális autóbusz-közlekedést gyorsabbá és effektívebbé teszi.

Továbbra is nyomtatott menetjegyet kapnak azok, akik készpénzzel vagy bankkártyával fizetnek, valamint azok, akik egyszeri alkalommal használják a csipkártyát.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW