Az európai mobilitási héten Nagyszombat megye jelentős kedvezményt biztosít a havi bérletre, valamint nagyszabású megyei kerékpártúrát és egyéb programokat szervez

Közzétett: 2024. 09 06.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat szeptember 16. és szeptember 22. között  immáron hagyományosan bekapcsolódik az európai mobilitási hét kampányba. A kampány ideje alatt például a 30 napos bérleteket extra kedvezményes áron kínálja, és egyéb programok is megvalósulnak. A megye egész évben tájékoztató és beruházási projektek megvalósításával támogatja a fenntartható mobilitás fejlesztését.

"Mindannyiunké a tér – ez az európai mobilitási hét idei mottója. Ebben az időszakban, de egész évben is, Nagyszombat megye vonzóbbá teszi a fenntartható utazási formákat, például kerékpárutak építésével, kerékpáros állványok és táblák biztosításával, tájékoztató tevékenységekkel, valamint új, modern buszokkal a tömegközlekedésben. A kampány ideje alatt a 30 napos bérleteket elővételben 65%-os kedvezménnyel, mindössze 30 euróért kínáljuk, tehát 56 eurót lehet spórolni. Arra szeretnénk motiválni a lakosokat, hogy próbálják ki, majd cseréljék le autójukat a tömegközlekedésre, mert a közlekedési szokások megváltoztatásával is mindenki számára jó minőségű, élhető teret hozhatunk létre" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Szeptember 16. és 22. között a 30 napos bérlet elővételben 30 euró lesz, ami az utasok számára 56 eurós megtakarítást jelent az eredeti árhoz képest. Ezen az áron csak az alap havi bérlet lesz elérhető. Továbbra is érvényes, hogy amennyiben valaki először vásárol jegyet elővételben, azt csak az e-shopon keresztül vagy a közlekedési vállalat értékesítési pontjain teheti meg. Bővebb tájékoztatás a www.cestujlahko.sk honlapon található.

A megye az európai mobilitási héten, és azon túl is, olyan tevékenységeket támogat, amelyek a fenntartható közlekedés fejlesztését célozzák meg. Nagyszombat megye programjait 2022-ben és 2023-ban európai mobilitási hét-díjban részesítették, mivel a megyék között 1. helyezést ért el.

"Folytatjuk azt, ami az önkormányzatok számára előnyös a biztonságos infrastruktúra kiépítése terén. A szlovák belügyminisztérium védnöksége alatt a Kerékpáros közlekedés tavaszi és őszi iskolájának folytatását is előkészítjük a városi forgalomcsökkentés érdekében. Nagyszombat megye más önkormányzataival együtt nagy megyei kerékpártúrára indulunk. Örömmel töltene el, ha a kezdeményezésbe a megyei képviselők is bekapcsolódnának, akiket arra kérünk, hogy a Nagyszombat megyei képviselő-testület következő ülésére fenntartható módon, tehát gyalog, kerékpárral, közös autóval vagy tömegközlekedéssel érkezzenek. Újdonságnak számít, hogy megyei fenntartású intézmények előtt összesen több mint ezer férőhelyes kerékpáros állványokat helyeztünk ki" – sorolta az aktivitásokat Silvia Prokopová megyei kerékpáros koordinátor.

Az idei európai mobilitási hét fő témája mentén a megye különböző lakossági csoportokkal folytat majd kommunikációt, amelynek során a köztereken való közlekedésüket méri fel tapasztalataik alapján. A Nagyszombat Megyei Hivatal alkalmazottai egész év során kihasználhatják a megosztott közlekedés lehetőségét, amelyen keresztül fuvart kínálhatnak, vagy pedig ők közlekedhetnek más munkába utazó autójával. Emellett a hivatal épületében kiállítják a galgóci Iparművészeti Iskola diákjainak fenntartható közlekedéssel kapcsolatos munkáit.

Az európai mobilitási hét célja, hogy felhívja a figyelmet a városi mobilitásra, és támogassa a változást az aktív mobilitás, a tömegközlekedés és egyéb tiszta, intelligens közlekedési módok javára. Nagyszombat megye kampány alatti, valamint egész éves programjait 2022-ben és 2023-ban is európai mobilitási hét-díjban részesítették, mivel a szlovákiai megyék között 1. helyezést ért el az Aktív megyei önkormányzatok kategóriában.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW