A Nagyszombat megyei útkarbantartók készen állnak a téli időszakra

Közzétett: 2023. 11 24.

A Nagyszombat Megyei Közútkezelő és Karbantartó Vállalat személyzetileg, műszakilag és anyagilag is felkészült a téli útkarbantartási időszakra. Közel 1600 kilométernyi másod- és harmadrendű út karbantartása mellett a megyei vállalat azokról az elsőrendű utakról is gondoskodik, amelyekről a Szlovák Közútkezelőséggel kötött szerződésben megállapodott.

"Nagyszombat megyében az utak járhatóságáról a tél folyamán 135 sofőr és 59 diszpécser gondoskodik. Az egyes központokban 5 ezer tonna só, 106 ezer liter sóoldat és 3100 tonna vágottkő áll rendelkezésre. Folytatjuk azt a trendet, hogy javítjuk a téli útkarbantartás hatékonyságát, részben az időjárásnak, de elsősorban a szóróanyag-felhasználás optimalizálásának, és nem utolsósorban a saját technikának köszönhetően, amelyet egész évben használunk" –mondta a Nagyszombat Megyei Közútkezelő és Karbantartó Vállalat igazgatója, Dalibor Trebichalský.

A megyei vállalat az utak kezelését és téli karbantartását 12 közútkezelő központból, mégpedig Nagyszombatból, Bikszárdról (Buková), Vágvörösvárról (Červeník), Pöstyénből, Szeredről, Galántáról, Dunaszerdahelyről, Somorjáról, Nagymegyerről, Szenicéről, Holicsból és Székelyfalváról (Sekule) indulva végzi. A központokon kívül szóróanyag-lerakó van Vajkán, Berencsrónán (Rovensko) és Jabláncon (Jablonica).

A téli útkarbantartási időszak meghatározott kezdete november 15-e. Azonban a kedvező időjárási viszonyok miatt a cég általában november végén, december elején kezdi meg ezt a tevékenységét, amely az időjárástól függően körülbelül március végéig tart. A téli útkarbantartás operatív terv alapján történik, amelyről a megyei képviselők a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat decemberi ülésén kapnak tájékoztatást.

A non-stop téli diszpécserszolgálat a Galántai, a Galgóci, a Pöstyéni és a Nagyszombati járásban a 033/5531 344-es, a Dunaszerdahelyi járásban a 031/5522 421-es, a Szakolcai és a Szenicei járásban pedig a 034/6512 735-ös telefonszámon érhető el. További információ a www.spravaciest.sk honlapon található.

A Nagyszombat Megyei Közútkezelő és Karbantartó Vállalat erősítést keres soraiba, mégpedig vonzó anyagi juttatással. Az álláslehetőségekkel kapcsolatos információk a vállalat honlapján érhetők el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW