Nagyszombat megye: A felújítás után a szentistváncoborfalvai híd július 24-ről, hétfőről július 25-re, keddre virradó éjjel újra járható lesz

Közzétett: 2023. 07 24.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat befejezte a Chvojnica-patak feletti híd teljes felújítását a harmadrendű úton a Szakolcai járásban található Szentistváncoborfalván (Popudinské Močidľany). Az eredeti hidat műszaki okok miatt teljesen lebontották, helyette új hídszerkezetet építettek. Az építési munkálatok négy hónapig tartottak. A 2023. július 24-ről július 25-re, hétfőről keddre virradó éjjelen ismét helyreáll a forgalom a hídon. Ezzel egyidőben már a helyközi autóbuszjáratok is az eredeti útvonalakon közlekednek.

"Ez már a második Chvojnica-patak feletti híd, amelyet Nagyszombat megye viszonylag rövid időn belül teljeskörűen felújított. A több mint 50 éves szentistváncoborfalvai híd a múlté, helyette egy teljesen új hídszerkezet épült. Örülök, hogy a munkálatok az ütemterv szerint befejeződtek, ami lehetővé teszi, hogy a forgalom teljes mértékben helyreálljon a hídon. A 2023. július 24-ről július 25-re, hétfőről keddre virradó éjszakán minden visszatér a régi kerékvágásba" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. 

Az eredeti, 12 méteres hídon több olyan súlyos hiba is előjött, amelyek az eredeti hídszerkezet lebontását és egy teljesen új híd építését tették szükségessé. Az újonnan elkészült híd növeli a közlekedésbiztonságot, és csökkenti a hídon áthaladó járművek zaját. A négy hónapig tartó felújítást a közbeszerzésen nyertes OAT Kft. végezte 705 ezer euróért.

Az autóbuszjáratok újra a felújítás előtti rend szerint közlekednek. Ez azt jelenti, hogy az egyes járatok 2023. július 25-én, kedden a reggeli óráktól a szokásos útvonalon, a kerülőúton való közlekedés miatti késések nélkül járnak. A  Szentistváncoborfalván áthaladó járatok menetrendje elérhető az Arriva Nagyszombat és a SKAND Szakolca autóbusz-közlekedési vállalatok honlapjain.

A híd ünnepélyes átadására Jozef Viskupič megyeelnök jelenlétében kerül sor 2023. július 25-én, kedden 9 órakor, közvetlenül a híd mellett.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW