Nagyszombat megye: A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő nemeskosúti szociális intézményben a megye felújítást tervez

Közzétett: 2023. 09 11.

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat által fenntartott Felnőtt Szociális Szolgáltatások Otthona Nemeskosúton. Az utóbbi időben a megye több projektet valósított meg a létesítmény korszerűsítése céljából.

"Tekintélyes múltra tekint vissza a nemeskosúti intézmény, hiszen 70 éve működik ez a megyei fenntartású szociális központ. Köszönettel tartozunk a régebbi és jelenlegi alkalmazottaknak az itt végzett értékes és igényes munkájukért. Tulajdonképpen második otthont teremtenek az itt ellátottaknak, és jelentősen hozzájárulnak életminőségük javításához" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Mint hozzátette, "folyamatosan és a jövőben is korszerűsítjük a megyei hatáskörbe tartozó szociális intézményeinket. Ennek részeként új bejáratot építettünk a felnőtteket ellátó szociális létesítménybe, és felújítottuk a konyhát, amelyet hozzáépítéssel kibővítettünk. A megye költségvetéséből összesen több mint 360 ezer eurót fektetett be ebbe a korszerűsítésbe."

A Nagyszombat megyei önkormányzat idén fejezte be a létesítmény konyhájának rekonstrukcióját és bővítését, jelenleg pedig folyamatban van az új konyhai felszerelések beszerzése. Emellett elkészült az épület új bejárata, és további parkolóhelyeket alakítottak ki.

"Intézményünk már 70 éve nyújt teljes körű ellátást és szociális szolgáltatásokat a különböző diagnózisú emberek számára. A szociális központ 20 lakó befogadására és ellátására képes, emellett pedig a szakgondozói ellátást igénylő részlegen a férőhelyek száma 49. Munkatársaink emberségesen, méltósággal és tisztelettel bánnak a gondozottakkal. A mai napon, a létesítmény megalakulásának jubileumán a megye képviselőivel közösen összesen 13 egykori és jelenlegi női dolgozót tüntettünk ki munkájuk elismeréseként" – tette hozzá Beke Zoltán, a felnőtteket ellátó kosúti szociális intézmény igazgatója. Hozzáfűzte, hogy a létesítményben jelenleg 51 alkalmazott dolgozik, akik összesen 69 lakót látnak el.

Berényi József, Nagyszombat megye alispánja elmondta, hogy "az intézményekben az ügyfelek részére biztosítani kell a nyugalmat, az emberséges hozzáállást és az empátiát a szociális alkalmazottak részéről. Nagyon örülök, hogy minden alkalommal, amikor meglátogatom a kosúti szociális központot, azt tapasztalom, hogy ez itt megvalósul. Emellett azt is elengedhetetlennek tartom, hogy létesítményeink lakói anyanyelvükön kommunikálhassanak a dolgozókkal, ami mindenképpen hozzájárul komfortérzetük növeléséhez."

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW