Nagyszombat megye az elkövetkező tíz évre kiválasztotta a helyközi autóbusz-közlekedést biztosító szolgáltatót a nagyszombati régióban

Közzétett: 2023. 06 05.

Véget ért a Nagyszombat megye által kiírt közbeszerzés, amelynek célja a nagyszombati régió helyközi autóbusz-közlekedését biztosító közhasznú szolgáltatás üzemeltetőjének kiválasztása volt. Az átlátható versenypályázat után 2024. január 1-től 10 éven keresztül az ARRIVA Nagyszombat Rt. biztosítja majd a helyközi autóbusz-közlekedést a Galgóci, a Pöstyéni, a Szenicei és a Nagyszombati járásban.

A megye hosszú és alapos előkészítés után 2022. október 17-én hirdette meg a helyközi autóbusz-közlekedést biztosító szolgáltató kiválasztásával kapcsolatos közbeszerzést. Az utasok komfortérzetének növelése érdekében a standard követelményeken túl a megye klimatizált, WiFi-csatlakozással és biztonsági kamerarendszerrel, valamint további kiegészítőkkel ellátott buszokat várt el feltételként.

A közbeszerzés győztese az újdonságokkal, a kerület zónákra osztásával és a bérletekkel kapcsolatos követelményeket is teljesítette, amelyek 2023 januárjától érvényesek Nagyszombat megyében. A megye hosszú távú célja, hogy minél több ember utazzon a helyközi autóbusz-járatokkal, amelyek a személyautók gazdaságosabb és környezetbarátabb alternatíváját jelentik.

Nagyszombat megye célja az integrált autóbusz-közlekedés összehangolása a szomszédos Pozsony megyével. A kerület zónákra osztásával és a bérletek bevezetésével, amelyek 2023. január 1-től érvényesek, Nagyszombat megye kész az integrációra. Ez a lépés újabb előnyt jelentene például a munkába vagy az iskolába utazóknak.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW