Nagyszombat megye: Ismert az első KIRA Akadémia győztese

Közzétett: 2023. 07 06.

Nagyszombat megye a Kerületi Innovációs Fejlesztési Ügynökséggel és a Kiuub innovációs stúdióval közösen lezárta a megyében tevékenykedő vállalkozók részére kiírt első KIRA Akadémia elnevezésű versenyt. Az 5000 eurós jutalmat a Visions Entertainment Kft. nyerte el, amely a legnagyobb mértékű fejlődést érte el a három hónapig tartó program ideje alatt. A negyedéves program értékelését 2023. június 27-én, kedden tartották meg a nagyszombati Ján Palárik Színházban. A kis- és középvállalkozások támogatásában újdonságnak számított a KIRA Mentoring digitálisan támogatott online tanácsadó szolgáltatás is.

"Ahhoz, hogy Nagyszombat megye versenyképes legyen Szlovákiában és a határon túl is, támogatnunk kell a kis- és középvállalkozásokat. Most sikeresen lezártuk az első KIRA Akadémia programját. A cél, hogy a résztvevők a megszerzett tudást a gyakorlatba is átültessék. Meggyőződésem, hogy ezzel minden résztvevőnek segítettünk a vállalkozásában is" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Hozzátette: a megye a program keretében egy fontos lépést is tett a kis- és középvállalkozások érdekében, hiszen megteremtette az online mentorálás lehetőségét azzal, hogy a cégek hozzáértő szakemberekhez fordulhatnak.

A három hónapig tartó KIRA Akadémia programba olyan kis- és közepes nagyságú vállalkozások kapcsolódhattak be, amelyek legalább három éve működnek, székhelyük pedig Nagyszombat megyében van. Az első alkalommal kiírt versenybe 13 cég jelentkezett be, amelyek képviselői áprilistól júniusig összesen nyolc workshopon vettek részt. Ezeket a fórumokat különböző területeken működő, a kis- és középvállalkozásokra szakosodott szakemberek vezették.

Folyamatosan értékelték azt, hogy a részt vevő cégeknek milyen előrelépést sikerül elérniük. Az első KIRA Akadémia befejezéseként a cégek záróbemutatkozásokat tartottak. Az értékelés alapján a Visions Entertainment Kft. cég könyvelte el a legnagyobb előrelépést, amely 5000 eurós anyagi juttatást kapott. Mint Radoslav Drobný szerint "ez egy nagyon fontos tapasztalat nekünk, amit a cég fejlődése érdekében kamatoztattunk, és továbbra is ezen az úton fogunk haladni. Az információkon túl sok új kapcsolatra is sikerült szert tennünk. Ezek újabb lökést adhatnak vállalkozásunknak. Hálás köszönettel tartozunk minden előadónak és azoknak, akik az egész akadémiát szervezték."

A megye minden szükséges lépést megtesz a régióban működő kis- és középvállalkozások támogatása érdekében. Ezek a törekvések összhangban vannak Nagyszombat megye kis- és közepes vállalkozásai fejlesztési stratégiájának 2022-2027 közötti időszakra vonatkozó ajánlásaival. Az akadémia megszervezése mellett már több hónapja működik a www.podnikamvkraji.sk információs és kommunikációs platform. Marek Krnáč, a Kerületi Innovációs Fejlesztési Ügynökség munkatársa elmondta, hogy "elindítottuk a KIRA Mentoring digitálisan támogatott online tanácsadó szolgáltatást. Ennek köszönhetően a kis- és középvállalkozók kapcsolatba léphetnek mentorokkal és szakértőkkel a pénzügy, a marketing, a menedzsment és a belső irányítás területén, továbbá egyéb szakterületeken is. A www.podnikamvkraji.sk honlapon egy kattintással elérhető a Mentorálás menüpont, ahol a kis- és középvállalkozók, ha szükséges, kapcsolatba léphetnek a kilenc mentor egyikével."

Nagyszombat megye kis- és közepes vállalkozásainak fejlesztési stratégiája a 2022-2027 közötti időszakra vonatkozólag az említett honlapon érhető el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW