Nagyszombat megye pályázati felhívása háziorvosok részére. Szakorvosok is kérhetik a támogatást.

Közzétett: 2024. 01 18.

Nagyszombat megye 2024. január 15-én, hétfőn két olyan pályázati felhívást tesz közzé, amellyel az egészségügyi ellátást és annak fejlesztését kívánja támogatni. A megye idén is folytatja a háziorvosok anyagi támogatását. Újdonságnak számít az új és már régebben praktizáló orvosoknak meghirdetett ösztönző program, amely az egészségügyi hiányszakmák területén dolgozókat kívánja támogatni. A megye egészségügyi támogatásokra az idei évre összesen 400 ezer eurót különített el költségvetéséből. A kérelmeket egész évben elektronikusan lehet benyújtani.

"Nagyszombat megyében kiemelt figyelmet szentelünk az egészségügynek. A megnyitott új kardiológiai és ideggyógyászati ​​rendelőknek köszönhetően az egészségügyi ellátást olyan területeken is kibővítettük, amelyekre nagy igény volt a betegek részéről. Nagyszombatban például most egy új pszichoszociális központ építését kezdjük el. Emellett azt is tervezzük, hogy változatlanul támogatjuk az egészségügyi ellátás bővítését más járásokban is. Szükségesnek tartjuk azt, hogy vonzó feltételeket teremtsünk, különösen a fiatal orvosok számára, ezért is döntöttünk amellett, hogy ismét támogatjuk őket. A megye idei költségvetéséből 400 ezer eurót különítettünk el az egészségügy fejlesztésére, és pályázati felhívásokat is meghirdetünk a pályakezdő orvosok támogatására. Ezeket a támogatásokat már január 15-től, hétfőtől lehet igényelni" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A járóbeteg-szakellátást nyújtó új szolgáltatók  egyszeri hozzájárulás formájában vehetnek igénybe támogatást az új járóbeteg-szakrendelő kialakításához. Maximálisan 20 ezer eurós támogatást a rendelő felszereléséhez. Emellett bérleti díjra is nyújt a megye támogatást,  legfeljebb havi 200 euró összegben, valamint egy további egészségügyi dolgozó bérének fedezéséhez havi 1000 eurós összegben. A már meglévő ambuláns egészségügyi szakellátást nyújtó szolgáltatók támogatást igényelhetnek egyszeri hozzájárulás formájában a rendelőintézet helyiségeinek felújításához vagy bővítéséhez legfeljebb 10 ezer euró összegben, továbbá egyszeri támogatást 5000 euróig a rendelőintézet felszereléséhez. Ezenkívül igényelhető havi támogatás, maximálisan 200 euró a bérleti díjhoz nyújtott hozzájárulás formájában, vagy egy további egészségügyi dolgozó béréhez való hozzájárulásként legfeljebb havi 1000 euró összegig. A megye összesen 200 ezer eurót különített el erre a célra.

Nagyszombat megye ezekkel az intézkedésekkel azt tartja szem előtt, hogy javuljon az általános ambuláns egészségügyi ellátás minősége, és elérhetőbbé váljanak az egészségügyi szolgáltatások az egész megyében. Ezekben a rendelőkben készülnek az orvosok az általános orvosi vagy gyermekgyógyászati ​​szakvizsgára, így az egyszeri támogatással egyúttal az orvosok továbbképzését is segíti a megye. Ezzel egyidejűleg biztosítja számukra a rezidensek béréhez való hozzájárulást is, illetve a háziorvosi vagy gyermekgyógyászati ​​szakterületen rendelést megkezdő orvosok és szakorvosok támogatását, akik járóbeteg-szakrendelést vesznek át már praktizáló háziorvostól, vagy gyermekek és serdülőkorúak egészségügyi ellátását biztosító háziorvostól. Olyan orvos is kaphat támogatást, aki kibővíti vagy módosítja az egészségügyi intézmény korábban kiadott működési engedélyét. Nekik lehetőségük van arra, hogy támogatást igényeljenek rendelőintézet létesítésére és felszerelésére.

Nagyszombat megye feltett szándéka az általános járóbeteg-ellátást és a járóbeteg-szakellátást biztosító szolgáltatók hathatós támogatása az egész megyében. Ide tartoznak elsősorban olyan szakrendelések, amelyek a cukorbetegség, az anyagcsere- és táplálkozási zavarok, az endokrinológia, a neurológia, a reumatológia, a belgyógyászat, a tüdőbetegségek és a ftiziológia, a pszichiátria, a klinikai logopédia, a klinikai pszichológia, a geriátria és a dermatovenerológia területén biztosítják az egészségügyi ellátást.

A támogatási kérelmeket elektronikusan lehet benyújtani a megye honlapján keresztül. A beadott kérvényeket folyamatosan bírálják el. Pályázhat jogi vagy természetes személy, valamint a megye területén egészségügyi ellátást végző vállalkozó is.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW