Nagyszombat megye: Vasárnaptól új autóbusz-menetrend lép életbe

Közzétett: 2023. 12 07.

Azokon a helyközi autóbuszjáratokon, amelyek megrendelője – három utasszállítást végző cégről van szó – a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, 2023. december 10-én, vasárnap új menetrend lép életbe. A változások összhangban vannak az új vonatmenetrend, amely szintén ezen a napon lép életbe.

Nagyszombat megye ezzel összefüggésben az érintett autóbusz-közlekedési cégeknek már korábban előirányozta, úgy módosítsák a menetrendeket, hogy az egyes közlekedési eszközök közötti megfelelő csatlakozások be legyenek biztosítva. Natália Petkáčová, a Nagyszombat Megyei Hivatal kommunikációs szakosztályának igazgatónője arról tájékoztatott, hogy "az új vonatmenetrenddel kapcsolatos véleményezési folyamat során a Szlovák Vasúttársaság teljesítette azt a kérésünket, hogy a Jókút-Malacka vonalon egy plusz járat közlekezzen, ami a diákok és a munkába járók dolgát könnyíti meg a reggeli órákban. Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a Pozsonyból Kassára közlekedő gyorsvonatok megálljanak Pöstyénben is, ami jelenleg nem szerepel a vasúttársaság által készített tervezetben."

Nagyszombat megye lakosai már lassan egy éve könnyebben és a bérleteknek köszönhetően kedvezményesebben utazhatnak, ami összefüggött a megye zónákra osztásával. A bérletek 7, 30, 90 vagy 365 napig érvényesek. 2024-ben is lesznek 180 napos diákbérletek. Az érdeklődők 2023. december 31-ig kedvezményes bevezető áron vásárolhatják meg a teljes hálózatra szóló bérleteket.

A menetrendek megtalálhatók az ARRIVA Nagyszombat, a Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat és a SKAND Szakolca honlapjain. A zónákkal és a bérletekkel kapcsolatos valamennyi információ a www.cestujlahko.sk honlapon érhető el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW