Nagyszombat megye Morvaszentjánosban megkezdte egy modern szociális intézmény építését

Közzétett: 2023. 04 24.

2023. április 21-én, pénteken a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat megkezdte egy új, modern szociális intézmény építését Morvaszentjánosban (Moravský Svätý Ján). A megye közel 5,9 millió eurót fordít egy 40 lakos befogadására alkalmas csúcslétesítmény építésére, miközben az átlátható közbeszerzésnek köszönhetően hozzávetőleg egymillió eurót takarított meg. Az építési munkálatok a tervek szerint tizennyolc hónapig tartanak, kivitelezőjük a SYTIQ Rt. lesz.

"Reagálunk a szociális ellátások irántii egyre növekvő igényekre.  Ezért folytatjuk a megyei létesítmények kapacitásának bővítését, és Morvaszentjános község közelében létrehozunk  egy kiemelt szociális intézményt a különféle diagnózisú páciensek számára. Ezen túlmenően a nem eladni, hasznosítani mottónkat követve a jelenleg használaton kívüli terület helyére építjük fel ezt a létesítményt, amely korábban erdei iskolaként működött" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, aki hozzátette, hogy ez az egyik legnagyobb, a megye által finanszírozott beruházás.

A projektdokumentáció megvalósíthatósági tanulmány alapján készült. A meglévő épületek teljes körű felújítása a projekt része, amelyben modern technikával felszerelt, akadálymentesített szállás- és terápiás helyiségeket alakítanak ki. A területen aszfaltozott járdák, valamint üdülő- és sportzónákkal ellátott részek is lesznek. Mind az elrendezési megoldás, mind pedig az új létesítményben nyújtott szolgáltatások megfelelnek a modern kor követelményeinek.

"Egy 40 férőhelyes létesítményt építünk Erdőháton, három kilométerre Morvaszentjánostól. Emellett az elvégzett tanulmány rámutatott a létesítmény jövőbeni bővítésének további lehetőségeire, vagy egy képzési központ kialakítására a szociális munka területén tanulóknak. Meggyőződésem, hogy a létesítmény biztonságos és szeretetteljes otthona lesz a lakóknak" – mondta Blažena Flamíková, a Nagyszombat Megyei Hivatal Szociális Szakosztályának igazgatónője.

A megye a projekt finanszírozására az Állami Lakásfejlesztési Alaptól igényel pénzügyi támogatást, amiről a megyei képviselők a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat 5. rendes ülésén döntenek 2023. május 17-én.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW