Nagyszombat megye: Adója két százalékával idén is támogathatja a megyei DAR Alapítványt, segítve ezzel a nehéz helyzetben lévő családokat

Közzétett: 2024. 04 10.

A DAR Alapítvány már 20 éve segíti a megyében élő, kedvezőtlen élethelyzetbe került lakosokat. Nagyszombat megye az alapítvány révén 2004 óta több mint 530 családnak és 30 szervezetnek segített, amelyek között több mint 200 ezer eurót osztott szét. A DAR Alapítvány bevétele a személyi jövedelemadó 2%-ából is származik, amit idén 2024. április 30-ig, keddig lehet felajánlani.

"Ismét adójuk 2%-ának ajándékozására kérjük a jó szándékú embereket. A nyilvánosság támogatásával a megyei DAR Alapítványon keresztül továbbra is a kerület lakosainak nyújtunk segítséget. Ők a pénzügyi támogatást elsősorban nehéz élethelyzet megoldására, kedvezőtlen szociális helyzet vagy egészségi állapot javítására, továbbá fiatal művészek és sportolók tehetségének kibontakoztatására használják majd. Az alapítvány a családok támogatása mellett nem feledkezik meg a szervezetekről sem, amelyeknek gyógykezelések és rehabilitáció céljából ad támogatást, valamint olyan egészségügyi segédeszközök megvásárlására, amelyekhez az egészségbiztosító nem nyújt támogatást" – mondta Veronika Buc, Nagyszombat megye alelnöke, a DAR Alapítvány igazgatótanácsának tagja.

A DAR Alapítványnak tavaly több mint 5 ezer euró bevétele volt, amelyből több mint 2800 euró a jövedelemadó 2%-ából származott. Az összeget 37 család között osztották szét, amit gyógyászati ​​és rehabilitációs költségek megtérítésére, gyógyászati ​​segédeszközök beszerzésére, természeti csapások következményeinek felszámolására vagy sporttevékenységek támogatására fordították.

Pénzügyi támogatásban részesült például egy súlyosan beteg dunaszerdahelyi édesanya, aki ezt az összeget egy viharban károsodott tető megjavítására fordíthatta. Egy szakolcai fiú családja kerekesszékhez való hozzáfizetésre kapott pénzt. Az alapítvány egy pozsonyfehéregyházi (Biely Kostol) családot is megsegített, amelynek egy gázrobbanás miatt nem volt hol laknia.

A DAR Alapítvány rendszeresen tart ruha-, élelmiszer- és drogériaszer-gyűjtéseket is. Tavaly év végén jótékonysági börzéket szervezett a Nagyszombat Megyei Hivatalban, valamint a megyei fenntartású nagyszombati Ján Palárik Színház udvarán. Mindkét rendezvény bevételét a megyében élő betegek és a nehéz élethelyzetben lévők megsegítésére fordították.

Az alapítvány bevételét adja a természetes és jogi személyek adójának 2%-a is. Idén ezt 2024. április 30-ig lehet átutalni. A szükséges formanyomtatvány a DAR Alapítvány egyéb dokumentumaival együtt a https://www.trnava-vuc.sk/14822-sk/ako-nas-podporit/ linken érhető el. Ugyanakkor a lakosok és a vállalkozók egyszer vagy akár rendszeresen is adományozhatnak pénzt az SK23 5600 0000 0010 4998 5001-es számlaszámra.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW