Adója két százalékával idén is támogathatja a megyei DAR Alapítványt

Közzétett: 2023. 04 20.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a DAR Alapítványon keresztül anyagilag segíti a megyében élő, kedvezőtlen élethelyzetbe került lakosokat. Az alapítvány 2004 óta több mint 500 családnak és 29 szervezetnek segített, akik között közel 200 ezer eurót osztott szét. A DAR Alapítvány bevétele a személyi jövedelemadó 2%-ából is származik. Idén 2023. május 2-ig, keddig lehet ezt felajánlani.

"A megyei DAR Alapítvány 19 éve segíti a kerület lakóit. A kedvezőtlen élethelyzetben lévő családoknak, valamint szervezeteknek anyagi hozzájárulást biztosítanak a fogyatékkal élők ellátására vagy egy nehéz időszak áthidalására. Az alapítvány bevételét magán- és jogi személyek önkéntes hozzájárulásai alkotják, ezen felül az alapítvány a jövedelemadó 2%-át is elfogadja" –mondta Veronika Buc, Nagyszombat megye alelnöke, a DAR Alapítvány igazgatótanácsának tagja.

A DAR Alapítványnak tavaly 4445 euró bevétele volt, amelyből több mint 2500 euró a jövedelemadó 2%-ából származott. Az összeget 43 család, egy civil szervezet és egy sportegyesület között osztották szét, amit gyógyászati ​​és rehabilitációs költségek megtérítésére, gyógyászati ​​segédeszközök beszerzésére vagy sporttevékenységek támogatására fordították.

Támogatást kapott a kezelésre például egy Nagyszombati járásbeli sportoló, akinél agresszív bakteriális fertőzést diagnosztizáltak. Egy Szakolcai  járásból származó család szintén támogatáshoz jutott több súlyos diagnózissal kezelt fia rehabilitációjára. Az alapítványtól SKENER-terápiára kapott támogatást egy Dunaszerdahelyi járásbeli család genetikai hibával született lányuk kezelésére.

A DAR Alapítvány rendszeresen tart ruha-, élelmiszer- és drogériaszer-gyűjtéseket is. Tavaly év végén jótékonysági börzét szervezett a Nagyszombat Megyei Hivatalban, valamint a megyei fenntartású nagyszombati Ján Palárik Színház udvarán. Mindkét rendezvény bevételét a megyében élő betegek és a nehéz élethelyzetben élők megsegítésére fordították.

Az alapítvány bevételét adja a természetes és jogi személyek adójának 2%-a is. Idén ezt 2023. május 2-ig lehet átutalni. A szükséges formanyomtatvány a DAR Alapítvány egyéb dokumentumaival együtt a https://www.trnava-vuc.sk/14822-sk/ako-nas-podporit/ linken érhető el. Ugyanakkor a lakosok és a vállalkozók egyszer vagy akár rendszeresen is adományozhatnak pénzt az SK23 5600 0000 0010 4998 5001 számlaszámra.