Nagyszombat megye: A DAR Alapítvány tavaly 37 családnak segített. A megye folytatja a pénzügyi támogatást.

Közzétett: 2024. 01 22.

A megyei DAR Alapítvány igazgatótanácsa a 2023-as évre vonatkozóan 37 nehéz élethelyzetbe került kérelmező között 5 ezer eurót osztott szét. Az igazgatótanács tagjai egyúttal a 2024-es költségvetésről is döntöttek, amely 8 ezer euró.

"A megye által létrehozott DAR Alapítvány révén minden évben segítő kezet nyújtunk a nehéz helyzetbe került családoknak. Az alapítvány közel 20 éves fennállása óta már több mint 530 családnak segítettünk kedvezőtlen élethelyzetének leküzdésében. Még 2023 végén több mint 5 ezer eurót osztottunk szét újabb 37 családnak. Pénzügyi támogatásban részesült például egy súlyosan beteg dunaszerdahelyi édesanya, aki ezt az összeget egy viharban károsodott tető megjavítására fordítja. Egy szakolcai fiú családja kerekesszékhez való hozzáfizetésre kapott pénzt. Az alapítvány egy pozsonyfehéregyházi (Biely Kostol) családot is segít, amelynek egy gázrobbanás miatt nincs hol laknia" – mondta Veronika Buc, Nagyszombat megye alelnöke és az alapítvány tagja.

A kérelmezők a kiutalt forrásokat elsősorban gyógyászati és rehabilitációs kiadásaik fedezésére, életszükségletekre, egészségügyi segédeszközök megvásárlására, jótékonysági célokra, természeti csapások következményeinek felszámolására, nem utolsósorban pedig sport- vagy művészeti tevékenységre fordíthatják. A DAR Alapítvány a támogatásban részesülőkkel a hosszú távú segítség céljából továbbra is kapcsolatban marad.

"A Nagyszombat megye lakosainak nyújtott célzott támogatás nem lenne lehetséges az adó 2%-ának felajánlásából származó pénz nélkül a természetes vagy jogi személyektől, valamint az adományok nélkül. Mindenkinek hálásak vagyunk a leginkább segítségre szorulóknak nyújtott támogatásért és szolidaritásért" – tette hozzá Ivana Ondrušková, a megyei alapítvány ügyintézője.

A DAR Alapítvány rendszeresen szervez ruha-, élelmiszer- vagy drogériaszer-gyűjtést. Karácsony előtt a Nagyszombat Megyei Hivatalban, valamint a megyei fenntartású nagyszombati Ján Palárik Színház udvarán szervezett jótékonysági börzét. A két eseményből származó bevételt úgyszintén a kerület beteg vagy nehéz élethelyzetbe került lakosainak megsegítésére fordítják.

A DAR Alapítvány 2004-től 2023 végéig több mint 200 ezer eurót osztott szét, amelyből több mint 160 ezer eurót juttatott magánszemélyeknek, elsősorban egészségügyi szempontból hátrányos helyzetűek ellátására vagy nehéz élethelyzet áthidalására. Eddig 537 család és 30 szervezet kapott segítséget a DAR Alapítványtól.

A megyei DAR Alapítvány tevékenysége az SK23 5600 0000 0010 4998 5001-es számlaszámra történő önkéntes egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással támogatható. További információk a https://trnava-vuc.sk/nadacia-dar linken érhetők el.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW