Nagyszombat megye az Erdőháton is fejleszti a sportinfrastruktúrát. Holicson multifunkciós sportpálya, Szenicén pedig tornaterem építése kezdődött el

Közzétett: 2023. 10 06.

A Nagyszombat megyei önkormányzat folytatja a megyei fenntartású középiskolák sportinfrastruktúrájának fejlesztését és színvonalasabbá tételét. A megye megkezdte a szenicei Vállalkozási Szakközépiskola tornatermének építését, emellett pedig folytatja egy új multifunkciós sportpálya építését a holicsi Egyesített Középiskolánál. Az erdőháti sportinfrastruktúra bővítését célzó építési munkálatok költsége meghaladja a 2 millió eurót.

"Nagyszombat megye arra törekszik, hogy a kerület minden járásában biztosítsa a sportinfrastruktúra fejlesztését, amely a diákokat és a nyilvánosságot is szolgálja. Megkezdtük a szenicei Vállalkozási Szakközépiskola tornatermének építését. Az Erdőháton folytatjuk egy modern, multifunkciós sportpálya építését, amelyen futballt, röplabdát és teniszt is lehet játszani. A pályánál egy új bejárat lesz, és a környékét is rendberakjuk. Emellett az iskola kazánházát teljesen felújítjuk, és egy központilag irányított, drótnélküli hőszabályozó zónarendszert szerelünk be" – ismertette Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A Vállalkozási Szakközépiskola új tornatermének épülete két szerkezeti részből áll majd: egy falazott háttérintézményi részből és egy acélszerkezetű csarnokból. A tornaterem edzőtermi részében kosárlabda-, röplabda- és teniszpálya található majd. Az egész épület energiatakarékos lesz. A tetőn fotovoltaikus paneleket helyeznek el, továbbá vízmegtartó intézkedéseket is foganatosítanak. A beruházás várható értéke 1,9 millió euró. A megye ugyanakkor 1,1 millió eurós hozzájárulást nyert el a Sporttámogatási Alaptól.

"Örülök annak, hogy Nagyszombat megye az Erdőháton is fejleszti a sportinfrastruktúrát. A Szenicére tervezett csarnok hasonló lesz mint az a tervezett kézilabdacsarnok, amelyet a közelmúltban Dunaszerdahelyen mutattak be. Ez is bizonyítja a régiók közötti igazságos elosztást, ebben az esetben konkrétan a sport területén. Emellett a tervek között szerepel, hogy jövőre elkezdődik a szakolcai Egészségügyi Középiskola tornatermének építése. Örülök annak, hogy folytatjuk a sikeres projektek megvalósítását" – mondta Veronika Buc, Nagyszombat megye alelnöke. Hozzátette, hogy a megye idén felújította a szenicei Kereskedelmi Akadémia sportpályáját, valamint tavaly egy új tornatermet épített Egbellben (Gbely).

A holicsi Egyesített Középiskola sportpályájának felülete tartós és környezetbarát lesz, és az iskola területén épül meg. A pályának rögzített védőkorlátai lesznek védőhálóval és kapukkal. Megépül egy új járda, és a környék is rendezett lesz. A projekt része a sportpálya tartozékainak és sportkiegészítőinek szállítása, valamint felszerelése. A sportpálya építésének költsége 210 ezer euró, amit a megye saját költségvetéséből különített el.

Emellett a megye szeretné megépíteni a szakolcai Egészségügyi Középiskola tornatermét. A projektdokumentáció elkészítése befejeződött, és kiadták az építési engedélyt. Az építési munkák megkezdését a megye a jövő év elejére tervezi.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW