Nagyszombat megye befejezte a pöstyéni sportpálya rekonstrukcióját

Közzétett: 2023. 09 20.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a megyei középiskolák tornatermeinek és szabadtéri sportpályáinak építésére és korszerűsítésére vonatkozó többéves tervén belül újabb projektet zárt le. A terv egyedülálló Szlovákiában. Legutóbb a második ütem keretében az atlétikai pálya és a távolugró pálya felújítása zajlott a pöstyéni Elektrotechnikai Középiskola területén. Az ünnepélyes átadóra szeptember 13-án, szerdán került sor Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke és Patrik Voltmann megyei alelnök részvételével.

"Sikerrel folytatjuk a megyei középiskolák sportinfrastruktúrájának fejlesztését az egész megyében. 2021-ben a pöstyéni Elektrotechnikai Középiskola sportkomplexumában felújítottunk egy multifunkciós kosár- és röplabdapályát. A jelentős korszerűsítés második ütemét most fejeztük be. A komplexum része lett egy atlétikai pálya és egy távolugró pálya. Úgy gondolom, hogy ezzel is növeljük a diákok sport iránti érdeklődését" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Az atlétikai pálya négy futópályából áll, összesen 250 méter hosszúságban. A távolugró pálya a futópálya 35 méter hosszú, a végén pedig a homokkal töltött ugrógödör van. Az atlétikai és a futópálya rekortán borítású.

"A sportkomplexumot naponta használják a testnevelésórákon, de hosszú ideje nem tudták kihasználni teljes mértékben. A sportpályák, az atlétikai pálya és a távolugró pálya több mint 20 évesek,  és a műszaki állapotuk nem volt megfelelő. Örülök, hogy a rekonstrukciónak köszönhetően a pályák ismét biztonságosan használhatják nemcsak a diákok, hanem a lakosság és a sportklubok is" tette hozzá Jozef Kolník, a pöstyéni Elektrotechnikai Középiskola igazgatója.

A megye saját költségvetéséből csaknem 193 ezer eurót fordított a középiskola melletti sportpálya rekonstrukciójának második ütemére, míg a sportkomplexum teljes korszerűsítésének ára az első ütemet is beleértve több mint 307 ezer euró volt.

A megye folytatja az iskola fejlesztését és korszerűsítését, ugyanis az oktatási intézmény bekerült az iskolai infrastruktúra kiválasztott fejlesztési beruházásai közé. A beruházás során  szaktantermek építése, felszerelése, a kollégium épületében a villanyvezetékek korszerűsítése, vagy egy új kiberbiztonsági tanterem kialakítása valósul meg. A  beruházás becsült összege erre a célra 450 ezer euró.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW