Nagyszombat megye bővíti a galántai szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmény kapacitását

Közzétett: 2024. 02 02.

Nagyszombat megye folytatja az általa fenntartott, szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények építését, bővítését és modernizálását. A Galánta környékén lakók részéről érdeklődés mutatkozik egy szociális szolgáltatást nyújtó speciális intézmény, valamint egy támogatott lakhatást biztosító intézmény iránt. A kerület ezen igények kielégítése céljából volt iskolai objektumok átépítésébe kezdett. Az újjávarázsolt helyiségeket a galántai, gyermekek és felnőttek számára szolgáltatást nyújtó szociális otthon használja majd.

A közelmúltban befejeződött a volt fodrászszalon belső tereinek teljes felújítása, ahol a támogatott lakhatást biztosító intézmény kap majd helyet. A diákok gyakorlati képzése a galántai Kereskedelmi és Szolgáltatási Szakközépiskola fodrászszalonjában folytatódik.

A megye terve a másik objektum felújításának folytatása. Itt korábban cukrászda volt, amelyet szintén az iskolába költöztettek át. A modernizált helyiségekben egy speciális intézmény működik majd, amely autizmus-spektrumzavarral küzdő gyermekeknek nyújt szolgáltatást. A 2024-es megyei költségvetésből erre a célra több mint félmillió eurót különítettek el. A tervek szerint mindkét intézmény az idei év végétől működik majd. A megye a támogatott lakhatást nyújtó intézmény mellett egy szociális üzemet is szeretne létrehozni.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW