Nagyszombat megye: Erdőháton újabb híd felújítása kezdődik meg, Szentistváncoborfalvánál a patakon átívelő hidat modernizálják

Közzétett: 2023. 03 27.

Nagyszombat megye teljesen felújítja a Chvojnica-patakon átívelő hidat a rajta áthaladó harmadrendű úttal együtt a Szakolcai járásban található Szentistváncoborfalvánál (Popudinské Močidľany). A híd rossz műszaki állapota miatt szükséges az eredeti tartószerkezet elbontása és pótlása új tartópillérekkel. A hidat 2023. március 28-án, kedden reggel 7 órától teljesen lezárják a gépjárműforgalom és a gyalogosok előtt arra az időre, amíg a munkálatok tartanak. A megye 705 ezer eurót fordít a 19 méter hosszú híd helyreállítására. A felújítási munkálatok kivitelezője az OAT Kft.

"Ahogyan azt előzetesen jeleztük, a farkashelyvidoványi híd tavaly év végén lezajlott korszerűsítése után most a Chvojnica-pataknál végzünk felújítási munkálatokat a szomszédos községbe vezető hídon. A Szentistváncoborfalvába vezető híd rossz műszaki állapota miatt az eredeti, több mint 50 éves hidat lebontjuk, és a helyére körülbelül négy hónap alatt egy teljesen új és legfőképpen biztonságos hidat építünk. Türelmet és megértést szeretnék kérni a régió lakosaitól, mivel a híd teljes rekonstrukciójához szükséges a munkálatok ideje alatt a közúti forgalom teljes szüneteltetése" – mondta Jozef Viskupič. Nagyszombat megye elnöke hozzáfűzte, hogy az összes jármű kerülő útvonalon fog közlekedni Farkashelyvidovány (Dubovce) községen keresztül. A helyközi autóbuszjáratok változatlanul közlekedni fognak.

A szóban forgó hídon több súlyos hibát is tapasztaltak, emiatt teljes körű felújítás szükséges. Mind a híd burkolata, mind pedig a teljes vízmentesítés sem megfelelő, ez utóbbi idézte elő a tartószerkezet meghibásodását is. Az új híd megépítése növeli a biztonságot, valamint csökkenti a hídon áthaladó járművek okozta zajártalmat.

A Nagyszombat Megyei Közútkezelő és Karbantartó Vállalat még a téli karbantartás előtt biztosította a megfelelő új vízelvezetést a harmadrendű útnál egy szentistváncoborfalvai parcella segítségével. Erre a célra a megye 180 ezer eurót különített el.

A hidat teljes útlezárás mellett újítják fel, amely minden gépjárműre és a gyalogosokra is vonatkozik. Az összes gépjármű elkerülő útvonala Farkashelyvidoványon keresztül vezet. Szentistváncoborfalva községbe továbbra is járnak majd a helyközi autóbuszjáratok, de a kerülő út miatt módosul az indulások időpontja. A községen áthaladó buszjáratok módosított menetrendje elérhető az Arriva Nagyszombat és a SKAND Szakolca utasszállítást végző cégek honlapján.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW