Nagyszombat megye: Már igénybe vehetőek az otthoni ápolást biztosító ügynökség szolgáltatásai

Közzétett: 2023. 04 17.

Nagyszombat megye önkormányzata az Egészséges megye (Zdravá župa) nevű cége segítségével indította be az Otthoni Ápolási Ügynökség által biztosított szolgáltatásokat. Ezeket a szolgáltatásokat olyan részben vagy teljesen mozgásképtelen betegek vehetik igénybe, akik szakszerű ápolásra vagy rehabilitációs ellátásra szorulnak, és nem tudnak önállóan eljutni a kezelésekre vagy a rehabilitációkra. Az érdeklődők a https://www.zdravazupa.sk/ados/ linken található űrlapon regisztrálhatnak.

"Tavaly októbertől Nagyszombat megye ismét egészségügyi szolgáltatóvá vált, méghozzá annak köszönhetően, hogy a nagyszombati Študentská utcában megnyitotta egészségügyi központját. Ahogy ígértük, fokozatosan bővítjük az ilyen típusú szolgáltatások kínálatát. A felnőtt háziorvosi szakrendelés és a kardiológia mellett beindítottuk az Otthoni Ápolási Ügynökség szolgáltatásait. Elsődleges célja, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesítse a krónikus betegeken kívül a hirtelen lebetegedetteket, vagy rövid ideig tartó betegségben szenvedőket a kórházből való elbocsátásuk, továbbá a műtétek vagy az egynapos műtét keretében végzett beavatkozások után, amelyek utólagos ápolást vagy rehabilitációs ellátást igényelnek" – hangsúlyozta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Az otthoni ápolás és rehabilitációs ellátás orvosi javaslatra történik. Amennyiben a beteg megfelel a kritériumoknak, a www.zdravazupa.sk honlapon található űrlap kitöltésével kérhet kezelést.

"A célunk az, hogy elérhetőbbé tegyük az utókezelt, krónikus súlyos betegek és a haldokló betegek ellátását. Ezért örülök annak, hogy ezen a területen sikerült előrelépést elérnünk, és már képesek vagyunk ilyen típusú ápolást is biztosítani. Ezzel a betegeken és a hozzátartozóikon egyaránt segítünk" – mondta Lucia Šmidovičová, a Nagyszombat Megyei Hivatal Egészségügyi Szakosztályának igazgatónője.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW