Nagyszombat megye új igazgatót keres a Nagyszombati Népművelési Központ élére

Közzétett: 2023. 03 24.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat 2023. március 17-én pályázatot hirdetett a megyei fenntartású Nagyszombati Népművelési Központ igazgatói posztjának betöltésére. Az intézmény eddigi igazgatónője, Anna Pekárová 35 év kultúra és oktatás terén végzett munka után nyugdíjba vonul.

"A megyében régóta fejlesztjük a kultúrát, támogatjuk azokat a kulturális intézményeket, amelyeknek a megye a fenntartója. A Nagyszombati Népművelési Központ, amelynek élére új igazgatót keresünk, hatáskörébe tartozik az érdeklődési körök és a művészeti tevékenységek támogatása, a nem hivatásos művészek egy helyre összpontosítása, a közművelődés támogatása, valamint oktatási és egyéb kulturális tevékenységek, projektek. Anna Pekárová igazgató távozik posztjáról, akinek köszönöm a kultúra és oktatás területén végzett magas színvonalú munkáját. Bízom abban, hogy az új vezetőség folytatja a már megkezdett munkát, és sikerül olyan tevékenységeket elindítania, amelyek még jobbá és elérhetőbbé teszik a megye kulturális életét" –mondtaJozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A pozícióra pályázóknak legalább öt év kulturális, művészeti, rendezvényszervezési vagy oktatási területen szerzett tapasztalattal kell rendelkezniük. Menedzseri készségek és vezetői pozícióban szerzett tapasztalat előnyt jelent. Az önéletrajzot, a motivációs levelet és az egyéb szükséges dokumentumokat legkésőbb 2023. április 7-ig kell elküldeni a Nagyszombat Megyei Hivatal címére. Az állás további részleteiről a www.trnava-vuc.sk honlapon lehet tájékozódni.

A Nagyszombati Népművelési Központ egy általános irányultságú népművelési intézmény, amely kreatív tevékenységeket szervez a kultúra és oktatás egyes területein, információkat és ismereteket közvetít a kultúrából, a tudományból és a technikából. A művészeti tevékenység fejlesztésével foglalkozik, őrzi és hozzáférhetővé teszi a népi hagyományokat, különös tekintettel a hagyományos népi kultúrára.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat 18 kulturális intézmény fenntartója, amelyek között négy népművelési központ van: a nagyszombati mellett a galántai, az erdőháti és a csallóközi.

Szlovákiában idén 70 éves a kulturális és népművelési tevékenység. Az ország egész területéről érkező népművelők 50 rendezvénnyel emlékeznek meg szervezeteik évfordulójáról. Márciustól decemberig Szlovákia összes megyéjében a kulturális és népművelési tevékenység évének közös témájával és logójával tartanak rendezvényeket.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW