A Nagyszombat megyei képviselők 600 ezer euró értékben hagytak jóvá támogatásokat. A kerület települések és szervezetek aktivitásait támogatja.

Közzétett: 2023. 12 18.

A Nagyszombat megyei képviselő-testület 2023. december 13-i rendes ülésén támogatásokkal kapcsolatos kérdésekben is döntöttek. Ezzel a megye területén tevékenykedő szervezetek, valamint a kerület településeinek tevékenységét támogatják. A megye erre a célra 600 ezer eurót különített el költségvetéséből. A támogatási kérelmeket 2024. február 2-ig elektronikus úton lehet elküldeni egy űrlap kitöltésével, amely a megye honlapján található a támogatások rovatban.

"Örömmel tölt el, hogy nincsenek olyan problémáink mint más megyéknek. A költségvetéssel kapcsolatos szükségszerű spórolás ellenére is úgy döntöttünk, hogy a kerület fejlődésére szánt összeget megőrizzük. A szervezetek és a települések számára – akárcsak az elmúlt évben – 600 ezer eurót különítettünk el. Ebből 450 ezer euró a szervezeteknek, 150 ezer euró pedig a településeknek szánt összeg. Az érdeklődők legfeljebb egy projekttel pályázhatnak öt különböző területen, amelyek a kultúra, a sport, az egészségügy, a szociális gondoskodás és a környezetvédelem. Meggyőződésem, hogy ennek köszönhetően hozzájárulunk ahhoz, hogy megyénkben jobb legyen az élet" – mondta Jozef Viskupič. Nagyszombat megye elnöke hozzátette, hogy a megye a 2023-as tapasztalatok alapján eltekint attól, hogy a pályázók csatolják a munkafelügyelőségtől származó dokumentumot.

A megyei képviselők elfogadták a Nagyszombat megye területén működő szervezetek támogatásával kapcsolatos határozatot. Erre a célra 450 ezer eurót különítettek el a költségvetésből. A támogatást olyan jogi és természetes személyek, vállalkozók kérelmezhetik, akiknek a megyében van a székhelyük vagy az állandó lakhelyük, továbbá olyanok, akik Nagyszombat megye területén tevékenykednek. A pályázók olyan projektekre nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek célja művészeti és kulturális tevékenységek támogatása, a fogyatékkal élők integrációja, az idősek életminőségének szociális ellátáson keresztül történő javítása, a megbetegedések csökkentése, a betegségmegelőzés erősítése, a sportinfrastruktúra fejlesztése vagy a környezetvédelem. A támogatás minimális összege 500 euró, és egy kérelmet lehet benyújtani.

A települések tevékenységének támogatására szánt 150 ezer eurós pénzcsomagot szintén jóváhagyta a testület. A cél a települések ötleteinek támogatása, valamint részvétel azok támogatásában, előkészítésében és megvalósításában. A kulturális, a szociális és az egészségügyi tevékenység fejlesztésével kapcsolatos, továbbá a sportrendezvények előkészítését szolgáló projektekkel lehet pályázni. A támogatás minimális összege ebben az esetben is 500 euró, miközben a pályázónak 5%-os önrészt kell biztosítania.

A formanyomtatvány és a pályázattal kapcsolatos információk 2024. január 1-től érhetők majd el a megye honlapján. Kérdések felmerülése esetén a megyével a dotacie@trnava-vuc.sk e-mail-címen lehet felvenni a kapcsolatot.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW