A Nagyszombat megyei képviselő-testület Holicson ülésezett. A képviselők jóváhagyták az erdőháti beruházási projekteket és támogatásokat

Közzétett: 2024. 04 02.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete 2024. március 27-én, szerdán tartotta soron következő ülését. Ezen választási időszak alatt először találkoztak a megyei hivatalon kívül, mégpedig a holicsi (Holíč) várkastélyban. A képviselők jóváhagyták a Szakolcai járásban megvalósuló új beruházási tevékenységeket, valamint egyéb projektek megvalósításához szükséges vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulások előterjesztését. Ezzel egyidejűleg jóváhagyták a szervezeteknek, községeknek és városoknak nyújtott támogatások biztosítását. A megyében összesen 416 projekt valósul meg.

"Hosszabb szünet után úgy döntöttünk, hogy megújítjuk a megyei képviselő-testület kihelyezett üléseinek hagyományát, ezúttal Holicson. A jóváhagyott költségvetésben olyan erdőháti projektek is szerepelnek, amelyek megvalósítását tervezzük. Ilyen például egy multifunkciós sportpálya építése a szakolcai František Víťazoslav Sasinek Gimnázium területén, továbbá felújítjuk a holicsi Közös Igazgatású Iskola tetőszerkezetét, és biztosítjuk az épület akadálymentesítését. Ránk váró feladat lesz hamarosan a Holics melletti Chvojnica-patak feletti híd szükséges rekonstrukciója, amelyet a közbeszerzés lezárása után kezdünk meg" – mondta Jozef Viskupič.  Nagyszombat megye elnöke hozzátette, hogy a Péterlakon (Petrova Ves) keresztül Letenőc (Letničie) irányába vezető harmadrendű út egykilométeres szakaszát is felújítják.

A megye sikeresen pályázott a helyreállítási és ellenállóképességi tervből a medvei szociális otthon intézménytelenítési projektjének első részére. A testület ezúttal jóváhagyta ugyanabból a programból a támogatási kérelem benyújtását a projekt folytatására (Medve II.). A cél egy támogatott lakhatást biztosító épület építése teljesen akadálymentes lakóegységekkel.

Amint azt Veronika Buc megyei alelnök elmondta, "örülök, hogy a Szakolcai járásban a megyei fejlesztési beruházások listáján olyan projektek is szerepelnek, amelyek a szociális ellátás minőségét javítják. A szakolcai Zöld házban a pavilonokra emeletet építünk, és ennek köszönhetően bővítjük a szociális létesítmény kapacitását. Ugyanakkor a mai képviselő-testületi ülésen újabb projektjavaslatok kerültek a képviselők elé, és örülök, hogy ezeket egyhangúlag elfogadták. Modernizáljuk a holicsi nyugdíjas otthont és a szociális otthont. Ezzel egyidejűleg Nagyszombat megye részt vesz a szakolcai AGEL Egyetemi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya korszerűsítésének társfinanszírozásában."

Egy további vissza nem térítendő anyagi hozzájárulás iránti kérelem a dunaszerdahelyi Szabó Gyula utcai Közös Igazgatású Szakközépiskola épületei energiahatékonyságának növelésére vonatkozik. Mindez hozzájárul az iskola fűtés- és energiaköltségeinek csökkentéséhez.

A megyei képviselők jóváhagyták a szervezeteknek, községeknek és városoknak szánt támogatásokat is. A képviselő-testület a községek és városok 107 projektjét támogatja összesen 150 ezer euró értékben, továbbá 309 szervezet összesen 450 ezer euró értékben kap támogatást.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW