Nagyszombat megye: A holicsi Egyesített Iskolában multifunkciós sportpálya építését fejezték be

Közzétett: 2023. 12 28.

Nagyszombat megye sikeresen folytatja az általa fenntartott középiskolák sportinfrastruktúrájának javítását és fejlesztését. Most fejeződött be egy új többfunkciós játszótér építése a holicsi Egyesített Iskolánál. A sportpálya építésének összköltségvetése meghaladta a 250 ezer eurót. A beruházást a megye a saját költségvetéséből elkülönített pénzforrásból fedezte.

"Folyamatosan kiemelt figyelmet szentelünk az oktatásnak, beleértve természetesen a sportinfrastruktúra fejlesztését is. Az általunk fenntartott középiskolákban új sportpályákat építünk, de a meglévőket is korszerűsítjük, felújítjuk. Jelenleg egy modern, többcélú pályát építettünk a holicsi Egyesített Iskola közelében, valamint egy új járda is elkészült. Emellett teljesen felújítottuk az iskola kazánházát, és egy központi vezérlésű vezeték nélküli zónafűtés-szabályozó rendszert is beépítettünk" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, hozzátéve, hogy a kerület összesen csaknem 346 ezer eurót ruházott be ezekbe a projektekbe.

A holicsi Egyesített Iskola melletti új sportpálya tartós és környezetbarát műburkolatot kapott. Rögzített védőkorlátai vannak védőhálóval, és a pályán két kapu van felállítva. Egy idevezető új járda is megépült, a pályát körülvevő területen a tereprendezés tavasszal fejeződik be. A projekt részeként sportkellékeket is felszereltek.

Jaroslav Krajčovič, a holicsi iskola igazgatója kijelentette: "nagyon örülök, hogy ez a modern sportpályát sikerült mindössze négy hónap alatt megépíteni. Meggyőződésem, hogy ez nemcsak a testedzés helyszíne lesz, hanem egyúttal olyan hely is, ahol megerősödik a sport szeretete, a csapatmunka, és az egészséges életmódra való törekvés is áthatja az ide járó diákokat és a nagyközönséget is."

A kazánház felújításának keretében beszerzésre került két kondenzációs gázkazán is. Emellett a kazánház teljes felújításához kapcsolódó minden szükséges fűtési, gázszerelési és villanyszerelési munka is megtörtént. A beruházás fő célja a fűtés energiaigényességének csökkentése volt. Az iskola épületébe egy központilag vezérelt vezeték nélküli zónafűtés-szabályozó rendszert is telepítettek. A rendszer lehetővé teszi az idő-hőmérséklet programok egyedi beállítását, valamint az egyes helyiségek hőmérsékletének ellenőrzését is.

Nagyszombat megye Erdőhát térségében tovább folytatja a sportinfrastruktúra fejlesztését. Következő lépésként egy új sportcsarnok épül Szenicén a Vállalkozási Szakközépiskolában. A beruházás várható értéke közel 1,9 millió euró, miközben a megye 1,1 millió eurós hozzájárulásban részesült a Sporttámogatási Alaptól.

A megye tervei között szerepel a szakolcai Egészségügyi Középiskola tornatermének bővítése is. A tervek szerint a kivitelezési munkálatokat már a jövő év elején megkezdik.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW