Szeredet és Súrt már a Vág menti kerékpárút új szakasza köti össze, amelynek a megye folytatását tervezi

Közzétett: 2023. 02 17.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat befejezte a Vág menti kerékpárút Szered és Súr (Šúrovce) közötti 1,7 kilométeres szakaszának építését. Idén tavasszal folytatják a kerékpárút építését a sziládi (Siladice) hídig.

"Több mint öt éve kezdtük el a kerékpárutak tervezését, szó szerint zöld mezős beruházásként. Jelenleg a Vág menti kerékpárút második szakasza készült el Nagyszombat megyében. A Szered és Súr közötti szakasz jelentősége abban rejlik, hogy összeköti Szeredet és ipari övezetét a környező településekkel. A potenciálja még jobban megnő a Súr és a sziládi híd közötti következő szakasznak köszönhetően, amelynek kialakítását a következő hónapokban kezdjük meg" – mondta Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

Teljes értékű és biztonságos kerékpárút a Vág jobb partja melletti gáton található, amely Szered kataszteri területén kezdődik és Súr község Valtasúr (Valtov Šúr) településrészénél ér véget. Az építése tavaly augusztus végén kezdődött. Kerékpáros pihenő is épült, amely faházból, kerékpártárolóból, padokból és információs táblából áll. Kihelyezték a közlekedési táblákat, illetve felfestették a vízszintes közlekedési jelzéseket.

A projektet a megye az Integrált Regionális Operatív Program igénybevételével európai uniós forrásból finanszírozta. Az összköltség 385 ezer euró, míg az európai alap hozzájárulása 365 ezer euró volt.

A következő hónapokban a megye megvalósítja a kerékpárút következő szakaszának megépítését, amely Súrtól a sziládi hídig vezet. Ez egy 5,4 kilométeres kerékpárút lesz, amelyhez a megye 1,2 millió euró vissza nem térítendő anyagi hozzájárulást kapott az Integrált Regionális Operatív Programból. Távlatilag a kerékpárút Felsőzélle (Horné Zelenice), Galgóc és Vágmedence (Madunice) irányába történő folytatását tervezik.

A Vág menti kerékpárút két, összesen 7,1 kilométeres szakaszának kezeléséről nyáron és télen is a Nagyszombat Megyei Közútkezelő és Karbantartó Vállalat gondoskodik majd. A megye 2022 májusában nyitotta meg a kerékpárosok számára a Vág menti kerékpárút új, 3,6 kilométeres szakaszát a pöstyéni Vashídtól Nagyszombat és Trencsén megye határáig

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW