Nagyszombat megye: Folytatódik a Vág menti kerékpárút építése, újabb szakasz épül Súr és Szilád között

Közzétett: 2023. 06 05.

Nagyszombat megye megkezdte a Vág menti kerékpárút újabb szakaszának építését Súr (Šúrovce) és Szilád (Siladice) között. A megyei önkormányzat az 5,4 kilométeres szakasz megépítéséhez az Integrált Regionális Operatív Programból 1,2 millió euró vissza nem térítendő pénzügyi támogatást kapott. Az új kerékpárút a közelmúltban megépült, Súrt és Szeredet összekötő szakaszra csatlakozik.

"Ahogyan azt már jeleztük, megkezdjük a Vág menti kerékpárút következő szakaszának építését. Ezúttal egy 5,4 kilométeres szakaszról van szó, amely Súrtól a sziládi hídig tart. Célunk, hogy a Vág menti kerékpárúton észak felé haladjunk egészen Galgócig"– mondta Jozef Viskupič. Nagyszombat megye elnöke hozzátette, hogy a szerződés értelmében a kerékpárútnak a munkálatok megkezdésétől számított hét hónapon belül kell elkészülnie.

A kerékpárút ezen szakasza Súr közelében, Valtasúr településrésznél kezdődik, azon a helyen, ahol a megye néhány hónapja befejezte a Szeredből induló 1,7 kilométeres kerékpárút kiépítését. A bicikliút a Vág védőtöltésének koronája mentén vezet majd, és Sziládnál, a  Felső-Dudvág feletti hídnál ér véget. A kerékpárúton egy fedett kerékpáros pihenőt alakítanak ki, ahol két állványt, négy padot és egy információs táblát is elhelyeznek.

A Súr és Szilád közötti kerékpárút megépítéséhez a megye az Integrált Regionális Operatív Programból 1,2 millió euró összegű vissza nem térítendő pénzügyi hozzájárulást kapott 5%-os önrész mellett. A megye közbeszerzést írt ki, amelyen a SKANSKA SK vállalat 1,2 millió eurós ajánlattal lett a nyertes pályázó.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a megye területén eddig a Vág menti kerékpárút két, összesen 5,3 kilométer hosszú szakaszát építette meg, amelyhez összesen 830 ezer euró értékben kapott vissza nem térítendő pénzügyi támogatást az Integrált Regionális Operatív Programból. Emellett márciusban megkezdődtek a munkálatok a Morva kerékpárúton, mégpedig a szakolcai  Baťa-csatorna és a holicsi kis vízerőmű közötti 6,1 kilométeres szakaszon. Ennek értéke 746 ezer euró.

A megye a napokban megkezdte egy 1,9 kilométer hosszú kerékpárút építését, amely Jászlóapátszentmihályt (Jaslovské Bohunice) köti majd össze a helyi atomerőművel.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW