Az önkormányzatok újabb lépéseket tesznek az ígért pénzösszegek kifizetése érdekében

Közzétett: 2023. 07 17.

A megyei önkormányzatokat tömörítő SK8, valamint a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása ragaszkodik az eredetileg ígért 108 millió eurós támogatás kifizetéséhez, amely az energiaárak növekedését hivatott fedezni.

Az önkormányzatok ezzel összefüggésben több lépést is tettek. Többször is tárgyaltak a miniszterelnökkel, a parlamenti képviselőket pedig soron kívüli ülés megtartására szólították fel, amelyen az ígért pénzösszeg idei kifizetéséről tárgyalnának. Jelenleg egy levelet készítenek elő, amelyet a köztársasági elnöki irodának címeznek, találkozót kezdeményezve és a helyzet gyors megoldását kérve.

Erika Jurinová, Zsolna megye elnöke hozzátette, hogy "az SK8, a Szlovákiai Városok Szövetsége, valamint a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása képviselői ma találkoztak volna Ódor miniszterelnök úrral. Ezt a megbeszélést azonban váratlanul törölték, mégpedig a szlovák parlament rendkívüli ülésére hivatkozva, amelyről eddig semmit nem tudunk. Érthetetlen ez az egész számunkra, főleg annak fényében, hogy nagyon sok olyan probléma van, amelyeket az önkormányzatoknak a miniszterelnökkel közösen kell megoldaniuk. Az SK8 szerint ez a hozzáállás szöges ellentétben áll a kormány deklarált szándékával, amely a szoros partneri kapcsolat kialakítására irányul. Ennek ellenére örülünk annak, hogy a szakértői kormány továbbra is hangsúlyozza, hogy a költségvetés lehetőségei alapján továbbra is segíteni akarja a megyéket, a községeket és a városokat."

Az önkormányzatok képviselői egy levelet írnak, amelyet a köztársasági elnöki irodának címeznek, találkozót kezdeményezve és a helyzet gyors megoldását kérve.

A társulások elnökei egy sajtótájékoztatón szolgálnak majd több információval, amelyet július 17-én a délelőtti órákban tartanak a köztársasági elnöki palota előtt.

Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW