Plán modernizácie ciest II. a III. triedy na október a november

Trnavský samosprávny kraj spúšťa modernizáciu nasledovných úsekov ciest II. a III. triedy:

Cesta II/560 v obci Dolné Dubové

Modernizáciou prejde 300-metrový úsek prieťahu obcou Dolné Dubové v trnavskom okrese. Stavebné práce obnášajú kompletnú výmenu vozovky a v prípade potreby aj výmenu podložia. Investícia Trnavského kraja predstavuje 97-tisíc eur. Modernizácia potrvá približne jeden mesiac, pričom počas prác bude cesta prejazdná vždy v jednom pruhu a doprava bude riadená dočasným dopravným značením. Pri prejazde modernizovaným úsekom sa môže vyskytnúť zdržanie.

Cesta III/1337 v obci Zavar

V obci Zavar v okrese Trnava štartuje modernizácia prieťahu v dĺžke 1,5 kilometra, a to v úseku od kruhového objazdu smerom až po koniec obce smerom na Križovany nad Dudváhom. Pôvodná vozovka ustúpi novej, pričom na niektorých miestach bude vykonaná aj hĺbková rekonštrukcia. Stavebné práce potrvajú približne do konca novembra a počas nich bude cesta prejazdná vždy v jednom jazdnom pruhu. Trnavský kraj do tejto modernizácie investuje sumu 341-tisíc eur.

Cesta II/121 v obci Janíky

Trnavský kraj pokračuje v modernizácii cesty II. triedy v obci Janíky. Nadväzuje tak na minuloročnú rekonštrukciu tamojšou miestnou časťou Dolné Janíky. Tentokrát prejde modernizáciou úsek v dĺžke jedného kilometra od konca rekonštruovanej cesty z minulého roka po hranicu s Bratislavským krajom. Práce budú plynúť za čiastočnej uzávierky, čo znamená, že cesta bude prejazdná vždy v jednom jazdnom pruhu. Harmonogram prác je naplánovaný do konca novembra. V rozpočte Trnavského kraja je na modernizáciu cesty v Janíkoch vyčlenených 405-tisíc eur.

Cesta II/561 Veľký Meder - Okoč

Modernizovaný bude úsek za obcou Okoč a v dĺžke 0,5 kilometra končí na rozhraní predchádzajúcej rekonštrukcie cesty vo Veľkom Mederi. Od stredy 16. októbra sa okrem výmeny vozovky na niektorých miestach počíta aj s výmenou podložia. Práce sú naplánované predbežne do polovice novembra a stáť budú 134-tisíc eur.

Cesta III/1133 v obci Petrova Ves

V obci Petrova Ves spúšťa Trnavský kraj modernizáciu značne opotrebovaného úseku od križovatky s cestou II. triedy smerom na obec Letničie. Celková dĺžka modernizovaného úseku predstavuje jeden kilometer. Vzhľadom na stav vozovky sa okrem výmeny asfaltu bude v niektorých miestach realizovať aj výmena podložia. Stavebné práce, do ktorých TTSK investuje 501-tisíc eur, potrvajú do konca novembra, pričom zhotoviteľ počas prác zabezpečí prejazdnosť aspoň jedného pruhu.

Pri prejazde rekonštruovanými úsekmi vyzývame motoristov na rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Podobné

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW