Mladí gastronómovia súťažili o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

V priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa stretli mladí nadšenci gastronómie a hotelierstva, aby si zmerali svoje schopnosti v súťaži o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera.

Svoje zručnosti tu predviedli študenti ako someliéri, baristi, čokolatieri, tea tenderi a barmani. Súťaž zorganizovala župná Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, pričom odborné disciplíny garantovali skúsení profesionáli z praxe.

V piatich odborných disciplínach na medzinárodnej úrovni súťažilo 116 súťažiacich študentov z 34 stredných odborných škôl zo Slovenskej a z Českej republiky zameraných na hotelierstvo a gastronómiu. Pre účastníkov to bola výnimočná príležitosť prezentovať nielen svoje vedomosti, ale aj kreativitu pri príprave nápojov a dezertov. Jedinečnou súťažnou disciplínou na Slovensku bola disciplína čokolatier a tea tender. 

Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera patrí medzi najväčšie gastronomické súťaže na Slovensku, či už počtom súťažiacich, škôl alebo súťažných kategórií. Podujatie je skvelou príležitosťou a inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí pod vedením svojich pedagógov získavajú nové vedomosti, skúsenosti a rozvíjajú svoju odbornosť.

Celkovým víťazom sa stala Hotelová akadémia Žilina, ktorá bude na 1 rok majiteľom Piešťanského pohára Ľudovíta Wintera.

Pre žiakov základných škôl pripravila hotelka samostatnú súťaž s názvom MLADÝ GASTRONÓM, počas ktorej 24 žiakov pripravilo slávnostnú tabuľu s témou Bábovka mojich snov a Rozprávkovú tabuľu.

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek