Hoteláci v Teleráne prezentovali novú župnú kuchársku knihu

Publikované: 02.10.2019 | Naposledy aktualizované 21.02.2022

Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Teleráne prezentovali kuchársku knihu Tradičné recepty Trnavského kraja, kde pripravili ukážky receptov a zároveň priamo vo vysielaní upiekli dva tradičné recepty. Okrem toho pripravovali kávové nápoje s rôznymi alternatívnymi druhmi mliek.

Tento projekt vznikol zo spolupráce Trnavského samosprávneho kraja a Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Autorsky sa o brožúru postaral Odbor cestovného ruchu, podpory podnikania a životného prostredia TTSK.
V jednoduchosti je často ukrytá nevídaná krása. Platí to nastokrát aj pri neodolateľných dobrotách našich starých mám. Tak ako kúzlo prírody nášho kraja, tak aj jedlo bolo odjakživa súčasťou života ľudí v regiónoch. Rodiny usadali spolu k jednému stolu, pripravovali jedlo spoločne, ďakovali za  dary prírody, tešili sa zo spoločných chvíľ a z chutného jedla.

Regionálne špeciality sa radujú zo stále väčšej obľuby medzi obyvateľmi kraja, návštevníkmi aj medzi špičkovými šéfkuchármi. Aj preto sme pripravili receptár, ktorý Vám pripomenie trochu histórie z čias našich starých mám. Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok – a preto sa chceme vydať na cestu plnú regionálnych špecialít a spoznať tak Trnavský kraj cez chuťové poháriky.
Tento receptár Vás zavedie do tajov kulinárskych tradičných špecialít, prinesie Vám čo bolo pre každý z regiónov typické, či už štýl života, pestovanie plodín, spôsoby stolovania alebo iné osobitosti kuchyne.
Zamilujte si náš malebný kraj nielen pohľadom, ale aj chuťou cez tradičné regionálne jedlá.

Všetky jedlá publikované v tejto brožúrke boli pripravované v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Poďakovanie patrí riaditeľovi Ladislavovi Blaškovičovi a celému vedeniu školy za poskytnuté priestory, za zabezpečenie potrebných surovín, ako aj prispôsobenie vyučovacieho rozvrhu.  
Špeciálne poďakovanie vyjadrujeme p. učiteľke Kataríne Sedlákovej a všetkým, ktorí nám významnou mierou pri tvorbe brožúry pomohli tým, že navarili konkrétnych 24 jedál – kuchárkam, majsterkám, profesorkám a samozrejme študentom hotelovej akadémie.
Pripraviť tradičné regionálne jedlo z tradičných surovín, a to s jedinečným výsledkom, dokáže iba kuchár s láskou k svojej práci a naviac s patričným rešpektom k jedlám starých materí. Škole do ďalších rokov prajeme nadšených pedagógov a šikovných absolventov - budúcich úspešných odborníkov v praxi!

 

Prečítajte si tiež

Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram