27. 3. 2019 – Vďaka združeniu EUROPEA Slovakia, ktoré realizuje projekt Slow food-long life: lost traditions back to kitchen na Slovensku, mali možnosť pedagogickí zamestnanci a žiaci odboru management regionálneho cestovného ruchu Strednej odbornej školy Rakovice zúčastniť sa na workshope zameranom na prípravu tradičných slovenských veľkonočných jedál ako napríklad polievka z medvedieho cesnaku, veľkonočného baránka, judášky atď.
Účastníci workshopu mali možnosť prakticky si vyskúšať prípravu spomínaných jedál a následne ochutnať pripravené pokrmy. Tento workshop bol veľkým prínosom jednak pre vyučujúcich, ktorí svoje novonadobudnuté vedomosti a praktické zručnosti budú ďalej aplikovať pri výučbe odborných predmetov a praxe, ale aj pre žiakov samotných to bolo to radostné poznávanie prípravy tradičných jedál našich predkov. Všetci účastníci hodnotili workshop veľmi kladne a radi by absolvovali podobné podujatie znovu.
Projekt Slow food-long life: lost traditions back to kitchen si kladie za cieľ zdieľať osvedčené tradičné recepty a postupy pri príprave jedál. V dnešnej uponáhľanej dobe je dôležité, aby sme ľuďom pripomenuli a povzbudili sa vrátiť k receptom starých materí a k tradičnej príprave jedál.
Spomínaný projekt sa realizuje na medzinárodnej úrovni. Partnerstvo na projekte prijalo Estónsko, Francúzsko, Poľsko, Slovensko a Taliansko.
Tento projekt môže byť realizovaný vďaka programu Erasmus+.